Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Hvitfeldtska gymnasiet

Samhällsvetenskap på Hvitfeldtska gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska i Göteborg är ett högskoleförberedande program och kan leda till studier på universitet och högskola inom de flesta ämnen. Programmet passar dig som är intresserad av vad som händer i världen och Sverige.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Följer du nyhetshändelser och tycker om politik? På Samhällsvetenskapsprogrammet får du möjlighet att följa med i debatten och öka din internationella förståelse. Skolan erbjuder inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap. Du väljer inriktning inför år två.Under första året på Samhällsvetenskapsprogrammet läser ni obligatoriska kurser i svenska, engelska, historia, matte, naturkunskap, språk och idrott.    

Bredda din förståelse för samhällsfrågor på inriktning Samhällsvetenskap

På inriktningen Samhällsvetenskap läser du om olika samhällsstrukturer och människors livsvillkor utifrån individ- grupp- och samhällsperspektiv. Här får du bredda och fördjupa din förståelse för samhällsfrågor och lära dig tolka händelser och sammanhang.

I trean på inriktningen Samhällsvetenskap läser du bland annat Internationell ekonomi, Geografi och Internationella relationer och får fördjupade kunskaper i internationella frågor från olika perspektiv.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Liv
Det är något helt fantastiskt med att få vara en del av en klass med lärare som arbetar tillsammans i ett litet arbetslag och som ser varenda elev, men att ändå gå på en stor och pampig skola. Man får både upplevelsen av att bli sedd och av att smälta in. Om du, som jag, är intresserad av politik och världen, om du vill ha sammanhållning men ock...
Visa hela
Gustav
Hvitfeldtska var för mig ett självklart val. Jag ville gå på en skola där klassen hade bra sammanhållning. Eftersom Hvitfeldtska är så stort, umgås man typ bara med klassen. Detta gör att man efter 3 är blir sjukt tajta. Lärarna är engagerade. Det är inte ovanligt att man får en notis efter deras arbetstid då någon lärare hittat något intress...
Visa hela
Samhällselev åk 3
Fyrkantig undervisning som aldrig varieras och efter tre år blir det otroligt omotiverande och tråkigt att plugga på Hvit. Matsalen är katastrof, lång kö VARJE dag, matkorten för treorna är alltid försenade och det är inte optimalt. Finns inte ett enda grupprum i hela skolan och inte heller någonstans att sitta när man har längre raster. Lärarna...
Maria Johansson Kommentar:
Hej! Tack för feedback. Jättetråkigt att höra att du är besviken. Gällande matköerna så togs beslut att ge matkort till elever i årskurs 3 för att minska köerna till matsalen för eleverna. Vi tror att köerna kommer att minska när matkorten börjar gälla. Förseningen av leverans av matkorten beror på att leverantören har bytt maskiner därav int...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information