Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Hvitfeldtska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 470 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 250,0
(medelvärde: 295,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 470 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 250,0
(medelvärde: 295,9)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Hvitfeldtska gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska i Göteborg är ett högskoleförberedande program och kan leda till studier på universitet och högskola inom de flesta ämnen. Programmet passar dig som är intresserad av vad som händer i världen och Sverige.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Följer du nyhetshändelser och tycker om politik? På Samhällsvetenskapsprogrammet får du möjlighet att följa med i debatten och öka din internationella förståelse. Skolan erbjuder inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap. Du väljer inriktning inför år två.Under första året på Samhällsvetenskapsprogrammet läser ni obligatoriska kurser i svenska, engelska, historia, matte, naturkunskap, språk och idrott.    

Bredda din förståelse för samhällsfrågor på inriktning Samhällsvetenskap

På inriktningen Samhällsvetenskap läser du om olika samhällsstrukturer och människors livsvillkor utifrån individ- grupp- och samhällsperspektiv. Här får du bredda och fördjupa din förståelse för samhällsfrågor och lära dig tolka händelser och sammanhang.

I trean på inriktningen Samhällsvetenskap läser du bland annat Internationell ekonomi, Geografi och Internationella relationer och får fördjupade kunskaper i internationella frågor från olika perspektiv.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvitfeldtska gymnasiet
Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...

Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Liv
13 jul 2021
De tre mest värdefulla åren i mitt liv

Det är något helt fantastiskt med att få vara en del av en klass med lärare som arbetar tillsammans i ett litet arbetslag och som ser varenda elev, men att ändå gå på en stor oc...

Visa hela
5/5
Gustav
05 jun 2020
Bästa tiden i mitt liv

Hvitfeldtska var för mig ett självklart val. Jag ville gå på en skola där klassen hade bra sammanhållning. Eftersom Hvitfeldtska är så stort, umgås man typ bara med klassen. Det...

Visa hela
2/5
Samhällselev åk 3
21 okt 2019
Riktig besvikelse

Fyrkantig undervisning som aldrig varieras och efter tre år blir det otroligt omotiverande och tråkigt att plugga på Hvit. Matsalen är katastrof, lång kö VARJE dag, matkorten fö...

Maria Johansson
18 nov 2019
Hej! Tack för feedback. Jättetråkigt att höra att du är besviken. Gällande matköerna...
Visa hela
Sponsrad