Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Östra gymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
3 maj, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
3 maj, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

Brinner du för samhällsfrågor? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet något för dig!

Om du tycker om att diskutera samhällsfrågor är det här inriktningen för dig. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig om olika samhällsstrukturer och människors olika livsvillkor. Du får även lära dig att tolka och förklara olika företeelser och sammanhang.

Bred utbildning på inriktning Samhällsvetenskap 

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Samhällsvetenskap ger dig en mycket bred utbildning och många valmöjligheter till vidare högskolestudier (öppnar många studievalsdörrar efter gymnasiet). Är du intresserad av människor, samhällsfrågor, internationella relationer är detta inriktningen för dig. Här får du lära dig mer om olika samhällsstrukturer och människors olika livsvillkor. Samhällsvetenskap handlar om att lära sig att tolka, förstå och förklara både enskilda människors beteenden och företeelser i samhället i stort. Kurser på inriktning Samhällsvetenskap:

  • Geografi 1 (100 p)
  • Samhällskunskap 2 (100 p)
  • Samhällskunskap 3 (100 p)
  • Historia 2 (100 p)
  • Religionskunskap 2 (50 p) 

Du väljer även en programfördjupning till år 2 och 3, läs mer om dessa nedanför.

Framtiden efter Samhällsvetenskap

När du är klar med gymnasieutbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet hos Östra Gymnasiet och med eventuella vidare studier kan du jobba som till exempel journalist, samhällsvetare, lärare, statsvetare, jurist/advokat, polis, säljare, human resources manager, marknadsförare, socionom eller psykolog.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Programfördjupningar inom inriktning Samhällsvetenskap (SA)

Under ditt första läsår på gymnasiet kommer du att få välja en programfördjupning. På Östra gymnasiets inriktning Beteendevetenskap erbjuds följande val av programfördjupningar:

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Juridik och Kriminologi

Ta reda på hur skyddet av de mänskliga rättigheterna fungerar i Sverige och internationellt. Lär dig mer om våra grundlagar, om EU-rätt, hur det går till i en rättegång och om olika syn på brott och straff.

Kurser:
Kriminologi – 100p
Rätten och samhället – 100p

Pedagogik & ledarskap

Lär dig om människors lärande, utveckling och socialisation i olika sammanhang. Vad ledarskap är, ledarskap ur olika perspektiv samt hur individer och grupper påverkar och påverkas av ledaren. Fördjupningen har tydligt fokus på kommunikation, konflikt och konflikthantering.

Kurser: 
Pedagogiskt ledarskap – 100p
Lärande och utveckling – 100p

Socialt företagande 

Här fokus kommunikation, metod och analys av marknadsföring och marknadsinformation. Andra inslag är lagar, etik och hållbar utveckling kopplat till marknadsföring. Viktiga faktorer för affärsutveckling är ytterligare ett inslag. 

Kurser:
Entreprenörskap – 100p
Marknadskommunikation – 100p

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
1/5
Arg invandrar tjej
25 jan 2021
En skola för vita människor

Har gått nu på östra i ca 3 år.. och det enda jag känner efter dessa tre år är att det är segregation delux. Många lärare gillar och se ner på en viss elev pga elevens ursprung....

Therese, kommunikatör på Östra gymnasiet
26 jan 2021
Hej! Vi beklagar djupt om du upplevt dina år på skolan på det sätt som du beskriver! ...
Visa hela
4/5
Ebba
10 jan 2019
Min skola

Jag är väldigt nöjd med min skola, jag känner mig som hemma här. Jag kan alltid vara mig själv utan att tänka på att bli dömd. Jag känner att den är en trevlig miljö som är enke...

Visa hela
5/5
Nathalie
14 dec 2018
Nöjd med Östra

Att välja att gå på Östra Gymnasiet var ett av de bästa beslut jag tagit och är något jag är nöjd över varje dag. På Östra känner man sig alltid glad och är trygg. Det är en sko...

Visa hela
Östra gymnasiet
Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever som samarbetar, hjälper och stöttar varandra till goda studieresultat. Östra gymnasiets öppna och ljusa lokaler stod klara 2005 och erbjuder en härlig och trygg miljö. Sammanhållning...

Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad