Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 130 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 253,1) * statistik från 2022
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskap på Falufri

På Samhällsvetenskapsprogrammet är människan och samhället centrala områden som du lär dig om. Falufri ger dig förståelse för både dig själv och andra genom möten med världen, både nära och långt brota. På Falu Frigymnasium får du insikt genom utblick!

Utbildningen i Samhällsvetenskap tar upp viktiga frågor som fred, rättvisa och utveckling. Internationella kontakter finns i varje kurs och beroende på vad du läser får du möjlighet att besöka Bryssel, Genéve eller Israel-Palestina.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en högskoleförberedande gymnasieutbildning. 

Här har du stora möjligheter att studera språk

Språk är en nyckel till samarbete och på den här utbildningen finns det många möjligheter för dig att läsa engelska och moderna språk. Du kan läsa delar av kurserna på språkskolor utomlands. Det finns också möjligheter att få ett internationellt betyg i engelska via Cambridge CAE.

Inriktning Samhällsvetenskap

På inriktning Samhällsvetenskap läser du följande kurser:

  • Historia 1
  • Geografi 1
  • Religionskunskap 2
  • Samhällskunskap 2 & 3

Specialiseringar

På Falufri erbjuds följande specialiseringar för dig som läser Samhällsvetenskapsprogrammet:

Mänskliga rättigheter
I denna specialisering står möjligheter och problem för mänskliga rättigheter i fokus. Till exempel studerar du hur FN och EU arbetar med att försöka förbättra situationen för MR, och gör en undersökning om rättigheter i din kommun. Det finns möjlighet att följa med på en studieresa till Israel-Palestina.

Kriminologi
Det här är en kurs som tar upp olika aspekter av brott och straff. Du får kunskap om brottslighet i Sverige och världen, brottsstatistik och åtgärder för att minska brott och öka tryggheten i vårt samhälle.

Ekonomi
På Falufri finns det möjlighet att välja ett ekonomipaket för dig som vill läsa både Samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomikurser. Du läser Företagsekonomi, Marknadsföring eller Entreprenörskap. Du kan också välja att starta och driva ett eget UF-företag, själv eller med klasskamrater, vilket är en merit när du senare ska söka jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Falufriare

Jag tycker att Falufri är en superbra skola för att den är lagom stor, den erbjuder internaitonella utbyten och framför allt för att lärarna är superbra! De är flexibla, roliga och kunniga.

Lisa Österlund

Lärarna hjälper oss väldigt bra och är förstående och kan handleda oss elever på ett tryggt och bra sätt. Skolan är stor och rymlig och jag känner mig trygg i hela skolan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Falu Frigymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag har en fråga
Jag vill veta när ni har Öppet Hus och besöksdagar för elever
Jag vill ha mer information om programmet och skolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information