Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Ekebyholms Gymnasium, i Norrtälje
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 175,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 175,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Ekebyholmsskolan

Plugga samhällsvetenskap på Ekebyholmsskolan!

Är du intresserad av samhällsstrukturer och olika politiska system? Då kan du plugga samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap. Du kommer att få en bred utbildning som varvar teori med praktik. Samhällsvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning och efter studenten kan du plugga vidare på högskola.

Inriktning samhällsvetenskap

Med en samhällsvetenskaplig inriktning kommer du att få fördjupa dig i ämnen som:

  • Samhällsvetenskap
  • Geografi
  • Historia
  • Religionskunskap

Du som elev kommer att få en historisk tillbakablick och lära dig om olika händelser och beslut som har påverkat hur dagens samhälle ser ut, både lokalt och globalt. Du kommer att få träna ditt vetenskapliga förhållningssätt och lära dig att kritiskt analysera olika system. En viktig del i utbildningen är språk och kommunikation. Under utbildningen kommer du att få jobba individuellt med dina egna projekt men även  i gruppform.

Ny spännande skolprofil

Ekebyholms gymnasium har satt ihop en helt ny och unik profil – Internationell Humanitär Utveckling (IHU). Ca 300-400 av totalt 2500 poäng kommer att utgöra kärnan i den nya profilen där valbara kurser integreras i de befintliga programmen Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Möjlighet till praktik i fält

Det planeras även för ett nära samarbete med ADRA Sverige och deras internationella samarbetspartners, i syfte att etablera trygga praktikplatser i fält. Eleven får möjlighet att under ca tre-fyra veckor förlägga studierna utanför Sverige.

Undervisning av kurser på engelska

För att förbereda våra elever för kommande studier och livsuppdrag i den alltmer internationella gemenskapen kommer vi att undervisa ett antal kurser på engelska.

Efter samhällsvetenskapsprogrammet

Efter samhällsvetenskapsprogrammet kan du plugga vidare på högskola. Du kommer att vara behörig att söka de flesta utbildningar. Plugga vidare till:

  • Socionom
  • Statsvetare
  • Psykolog
  • Ekonom
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Ekebyholms Gymnasium
Ekebyholm
76291 RIMBO Norrtälje

Ny spännande skolprofil

Letar du efter en gymnasieskola som vågar vara annorlunda? Söker du en trygg, lugn och vacker skolmiljö med fokus på studiero och kunskapsförmedling? Är du beredd att ta ett stort eget ansvar i studierna och samtidigt ha gott om tid...

Läs mer om Ekebyholms Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad