Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 260,0
(medelvärde: 271,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 260,0
(medelvärde: 271,9)
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Gå samhällsvetenskap på gymnasiet

Är du intresserad av historia, religion och samhällskunskap? Då ska du välja inriktningen Samhällsvetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola.

Läs Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola är ett högskoleförberedande gymnasieprogram för dig som är intresserad av samhällskunskap, historia, religion, språk och psykologi.

På Samhällsvetenskapsprogrammet studerar du hur samhället är uppbyggt och hur människor samarbetar och samspelar. På det här programmet får du kunskap om hur vårt och andra samhällen fungerar. Här studerar man Sveriges och andra länders historia och du får kunskap om hur olika kulturer och religioner påverkar människors värderingar och levnadssätt.

Det här lär du dig på inriktning Samhällsvetenskap

Här får du en bred samhällsinriktad utbildning där du lär dig om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor utifrån olika perspektiv. Genom att studera geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap får du en förståelse för livsvillkor på individ-, grupp- och samhällsnivå. Du får också träna på att tolka och förklara händelser och sammanhang.

Efter gymnasieutbildningen

När du har läst klart Samhällsvetenskapsprogrammet har du breda kunskaper som du har stor nytta av vad du än väljer att göra. Programmet ger dig grundläggande behörighet och du kan därmed välja att studera vidare på högskola och universitet. Vill du studera vidare inom området naturvetenskap måste du komplettera din gymnasieutbildning med vissa ämnen. Du har också möjlighet att studera på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malung

Malung-Sälen Hockey Academy

Malung-Sälen Hockey Academy

För dig som är hockeyspelare finns möjlighet att ansöka till Malung-Sälen Hockey Academy. Hockeyn läser du som individuellt val inom ramen för Samhällsvetenskapsprogrammet eller Ekonomiprogrammet.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malung-Sälens gymnasieskola
Västra Bangatan 20
782 21 Malung

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...

Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad