Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Malmö Fria Läroverk
Programinformation
Malmö
Antal elever: 23 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 135
    (medelvärde: 203) * statistik från 2017
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Samhällsvetenskap, på Malmö Fria Läroverk

På Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder vi inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap. Gemensamt för inriktningarna är att vi arbetar med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa. Inriktningen Samhällsvetenskap är för dig som är intresserad av din omvärld, både lokalt och globalt. Beteendevetenskap är för dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation.

Högskoleförberedande utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap är programmet för dig som vill ha en bred utbildning med goda förutsättningar för vidare studier på högskola eller universitet.

Efter studenten kan du söka till utbildningar på högskola och universitet som till exempel:

  • journalist
  • psykolog
  • lärare
  • politik och samhällsutveckling
  • rättsvetenskap
  • sociologi

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Malmö Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Malmö Fria Läroverk

Malmö Fria Läroverk – för studier och träning

Malmö Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning...


Läs mer om Malmö Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malmö Fria Läroverk

Stadiongatan 25F
217 62 Malmö

 Visa telefonnummer
malmo.laroverken.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Malmö Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information