Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Kunskapsgymnasiet Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 130 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 217,6) * statistik från 2022
Internationella Kunskapsgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Samhällsvetenskap

Studierna på samhällsvetenskapsprogrammet startar med samhällsvetenskapens historia och fortsätter med studier och analyser av samhället ända fram till idag. Du kommer att få verktyg för att formulera och lösa problem, lära dig att granska fakta och statistik samt utveckla din verbala och skriftliga förmåga. Du läser bland annat internationalisering, välfärd- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation. Ämnen som du fördjupar dig i är samhällskunskap, religion, historia, moderna språk, engelska, svenska och psykologi.

Programmet startar med att läsa samhälls­vetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag. Inriktningen Beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du studerar ledarskap, lärande, sociologi och kommunikation. 

Yrken som du kan läsa vidare till efter programmet är till exempel lärare, psykolog, journalist, marknadsförare, statsvetare eller socionom. Som samhällsvetare kan du även jobba inom media, information och IT.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Amanda: ”Elevernas hälsa och trygghet är viktig”

Amanda vill jobba som arkitekt i framtiden och framför allt som inredningsarkitekt. Läs mer om Amanda som går teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Kunskapsgymnasiet Liljeholmen - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet Liljeholmen får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa examination. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Kunskapsgymnasiets lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Liljeholmen

Buteljgatan 4
117 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Aido

jag älskar kunskapsgymnasiet eftersom de lär ut kunskaper som är svåra att hitta på andra ställen. Det finns vissa lärare som jag ogillar, men de flesta är helt okej. Mike Cross som är lärare i TEMA, psykologi osv är en oerhört bra lärare som verkligen engererar oss elever till att arbeta och vara aktiva under lektionen

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Kunskapsgymnasiet Liljeholmen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsskolan Liljeholmen
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Amanda: ”Elevernas hälsa och try...

Amanda vill jobba som arkitekt i framtiden och framför allt som inredningsarkitekt. Läs mer om Amanda som går teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Läs mer