Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 212,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 212,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kunskapsgymnasiet Malmö Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskap på Kunskapsgymnasiet Malmö

För dig som är intresserad av politik och samhällsfrågor är Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö ett naturligt val. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du och dina klasskamrater studera samhället ifrån olika utgångspunkter. Inriktningen Samhällsvetenskap innebär att du fördjupar dig inom olika ämnen så som samhällskunskap, religion, historia, moderna språk, engelska och svenska samt filosofi och psykologi.

Lär dig formulera och lösa problem

På Kunskapsgymnasiet vässar du din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du lär dig att granska fakta och statistik och får verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering, välfärds- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation. 

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö är ett gymnasieprogram med rejäl bredd som ger dig många valmöjligheter efter studenten. Du kan exempelvis läsa vidare till lärare,  journalist, marknads­förare, statsvetare eller jobba inom media, information och IT.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Ekonomieleven Younas: ”Lärarna är det bästa med den här skolan”

Kunskapsgymnasiet Malmö

Lärarna var öppna och välkomnande och kom fram och presenterade sig. Det var det som fick honom att välja Kunskapsgymnasiet Malmö.
- Relationen vi elever har med våra lärare är det bästa med den här skolan, säger Younas, som pluggar ekonomi på Kunskapsgymnasiet Malmö.

Samhällseleven Batoul: ”Studiecoachningen har hjälp mig få bra betyg”

Kunskapsgymnasiet Malmö

Hon älskar att komma till skolan och har lärt sig planera sina studier. Möt Batoul, som pluggar samhäll på Kunskapsgymnasiet Malmö.
- Jag har fått bra betyg och inser hur stor skillnad en bra lärare kan göra, säger hon.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kunskapsgymnasiet Malmö
Östra Varvsgatan 13B
211 19 Malmö

Kunskapsgymnasiet Malmö - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet Malmö får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa examination. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Kunskapsgymnasiets lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i...

Läs mer om Kunskapsgymnasiet Malmö och visa alla program.

Sponsrad