Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Kunskapsgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: 22 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 201,4
    (Lägsta: 157,5) * statistik från 2017
Kunskapsgymnasiet Malmö Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Kunskapsgymnasiet Malmö

För dig som är intresserad av politik och samhällsfrågor är Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö ett naturligt val. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du och dina klasskamrater studera samhället ifrån olika utgångspunkter. Inriktningen Samhällsvetenskap innebär att du fördjupar dig inom olika ämnen så som samhällskunskap, religion, historia, moderna språk, engelska och svenska samt filosofi och psykologi.

Lär dig formulera och lösa problem

På Kunskapsgymnasiet vässar du din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du lär dig att granska fakta och statistik och får verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering, välfärds- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation. 

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö är ett gymnasieprogram med rejäl bredd som ger dig många valmöjligheter efter studenten. Du kan exempelvis läsa vidare till lärare,  journalist, marknads­förare, statsvetare eller jobba inom media, information och IT.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande program.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Malmö

Kunskapsgymnasiet Malmö

Välkommen till Kunskapsgymnasiet Malmö

Kunskapsgymnasiet Malmö är en liten skola i den dynamiska stadsdelen Västra hamnen. Här går omkring 250 elever och det finns en nära kontakt både mellan eleverna och mellan elever, lärare och andra vuxna på skolan. Som elev på Kunskapsgymnasiet Malmö...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Malmö

Östra Varvsgatan 13B
211 19 Malmö

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.