Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Kunskapsgymnasiet Västerås
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 120,0
    (medelvärde: 208,9) * statistik från 2019/20
Kunskapsgymnasiet Västerås

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Kunskapsgymnasiet Västerås

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett program som ger dig många valmöjligheter. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Boom och samhällsdebattören katrine Kielos har båda samhällsvetarbakgrund, trots sina vitt skilda yrken. Som samhällsvetare är du ofta engagerad och kunnig inom områden som är helt centrala för den moderna samhälls­utvecklingen.

Studera samhällsstrukturer och livsvillkor

På inriktningen Samhällsvetenskap lär du dig om samhällsstrukturer och livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Du får en förståelse för samhällsfrågor som fördjupas genom tillämpning av samhällsvetenskaplig metodik

På Kunskapsgymnasiet i Västerås får du kunskaper inom samhälls­vetenskapens historia, så att du ska kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag. Du får verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering, välfärds- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation.

Utveckla din förmåga att uttrycka dig

På Samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig att granska fakta och statistik samtidigt som du utvecklar din verbala och skriftliga förmåga. Du fördjupar dig i ämnen som samhälls­kunskap, religion, historia, moderna språk, engelska och svenska och psykologi.

Efter Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Västerås har du möjlighet att studera vidare till exempelvis journalist, marknads­förare, statsvetare, socionom eller arbetare inom media, information och IT.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Västerås söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Elev på Kunskapsgymnasiet Västerås

"Lärarna på skolan är underbara"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Västerås

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Västerås

Kunskapsgymnasiet Västerås

Kunskapsgymnasiet Västerås - fokus på kunskap

På Kunskapsgymnasiet Västerås sätter vi kunskap och utveckling i fokus. Med gedigna ämneskunskaper, studiecoachning individuellt och i grupp kommer du att få en utbildning som gör dig väl förberedd inför dina kommande högskolestudier. Hos oss får du möjlighet att utvecklas...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Västerås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Västerås

Port- Anders gata 1
722 12 Västerås

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Sten
(4)
För det första så har jag aldrig haft så bra lärare som jag har här, de lägger verkligen fokus på alla och hjälper en när det behövs. Gillar skolans arbetssätt för att även det är individanpassat, det spelar ingen roll om man har lätt eller svårt för skolarbetet. När det gäller arbetsro är de stora ytorna i skolan mindre bra eftersom ljud sprids...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Kunskapsgymnasiet Västerås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsgymnasiet Västerås
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
"Lärarna på skolan är underbara"

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: