Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 110 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 267,2) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på FIGITLär dig om Samhällsvetenskap på Figit

Vill du arbeta med människor och diskutera olika samhällsfrågor? Då ska du välja Samhällsvetenskapsprogrammet på Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan. Utbildningen är för dig som vill resa i världen och kanske vill studera utomlands i framtiden. Samhällsvetenskapsprogrammet öppnar många dörrar och du får en högskoleförberedande examen.

Inriktning Samhällsvetenskap

Inriktningen Samhällsvetenskap fokuserar på människan ur ett samhällsenligt och ett historiskt perspektiv. Du kommer bland annat få läsa kurser som Samhällskunskap 2-3, Historia 2, Geografi 1 och Religionskunskap 2. Samhällsvetenskapsprogrammet fokuserar på människan, samhället och världen. Du får lära dig mycket om internationell politik, miljöproblem, samhällsfrågor och historia. Figit samverkar med Högskolan Väst, Trollhättans Radio, Trollhättans stad och olika lokala företag.

Internationell profil

Den internationella profilen på Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan innebär att vissa delar av din undervisning kommer vara på engelska. På det här sättet får du unika kunskaper och färdigheter i språket så att du kan studera vidare, både i Sverige och utomlands. Du blir också erbjuden att ta ett Cambridgecertifikat som bevis på dina kunskaper i engelska. Elever och lärare gör tillsammans en resa under studietiden till en storstad i Europa för att studera kultur, historia och samhälle på plats.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Figit-Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

FIGIT - VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Välkommen till skolan mitt i händelsernas centrum. Vi är den internationella, högskoleförberedande skolan i det lilla formatet. Alla våra utbildningar har inslag av undervisning på engelska, våra elever får egna datorer, får resa utomlands tillsammans och erbjuds att ta Cambridge-diplomet...


Läs mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Garvaregatan 13
461 30 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.folkuniversitetet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: