Välkommen till Kunskapsgymnasiet Malmö

Kunskapsgymnasiet Malmö är en liten skola i den dynamiska stadsdelen Västra hamnen. Här går omkring 250 elever och det finns en nära kontakt både mellan eleverna och mellan elever, lärare och andra vuxna på skolan.

Personlig handledning

Som elev på Kunskapsgymnasiet Malmö får du en personlig handledare som coachar dig genom hela din gymnasietid. I början av terminen sätter ni studiemål och strategier för att du ska nå dem. Varje vecka träffar du sedan din handledare för att diskutera och följa upp dina studiemål och dina resultat.

En annan del av skolans arbetssätt som är mycket uppskattad är de schemalagda och lärarledda workshops som skolan arrangerar. De ger dig möjlighet att lösa problem, komma ikapp eller avancera och ligga steget före i ett ämne. Många av skolans tidigare elever berättar att Kunskapsgymnasiet förberett dem för, och gjort dem snabbt hemmastadda på högskolan - tack vare att de redan är vana att arbeta självständigt och vet hur och när de ska studera för att klara sina tentor.

Behöriga lärare

På Kunskapsgymnasiet är alla lärare behöriga och Malmö högskola har också utsett Kunskapsgymnasiet till övningsskola, vilket betyder att skolan är med och utbildar framtidens lärare. Kunskapsgymnasiet har ett komplett elevhälsoteam som stöttar och arbetar för goda resultat och en trygg skolmiljö.

Utveckla dina kunskaper för framtiden

Allteftersom många yrken upphör att existera, och arbetsuppgifter automatiseras ställs krav på nya sätt att arbeta på. Därför fokuserar Kunskapsgymnasiet på att utveckla dina förmågor och ge dig en kombination av kunskap och vässade egenskaper. Med Kunskapsgymnasiets arbetssätt i ryggen har du goda förutsättningar att lyckas med dina studier och bli en vinnare på framtidens arbetsmarknad.

Är du intresserad och vill veta mer om Kunskapsgymnasiet Malmö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Kunskapsgymnasiet Malmö

Videoreportage

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kunskapsgymnasiet Malmö.

Skolrecensioner

anonymt
läser andra året på den naturvetenskapliga programmet. Personligen trivs jag hur bra som helst. Skolans miljö passar mig perfekt, och skolan ligger i en av Malmös finaste områden, Västra Hamnen. Vi har underbara lärare som hjälper en hela vägen, maten har förbättrats, lokalerna är fräscha, och vi har även en del grupprum man kan sitta i mellan l...
Visa hela