Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 200,0
    (medelvärde: 240,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-09
2022-01-19
2022-02-01
2022-04-28

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har tolv skolor, i sju olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Studera samhällsfrågor på Klara Teoretiska Gymnasium Malmö!

Samhällsvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är ett utmärkt gymnasieval om du vill ha en bred gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter efter studenten. Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och tar upp frågor om samhällsförhållanden i Sverige och världen, samspelet mellan individ och samhälle, människors livsvillkor och mycket annat. 

Samhällsvetenskap som inriktning

På inriktningen Samhällsvetenskap studerar du samhällsstrukturer och hur människors livsvillkor varierar mellan individ-, grupp- och samhällsnivåer. Du kommer att fördjupa dig inom ämnen som historia, religion och samhällskunskap. Samhällsinriktningen ger dig en djupare förståelse för samhällsfrågor. Du utvecklar också din förmåga att använda samhällsvetenskapliga metoder och frågeställningar.

Inriktningskurser 

  • Historia 2a 
  • Religionskunskap 2
  • Samhällskunskap 2
  • Samhällskunskap 3
  • Geografi 1
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Samhällsvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium ger dig högskolebehörighet till de flesta samhällsvetenskapliga grundutbildningar vid universitet eller högskola.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

En kvalitetsskola i Malmös innerstad

Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är inspirerad av världens bästa skolor. Är du studiemotiverad och söker ett gymnasium med duktiga lärare, stark gemenskap och en trivsam miljö så har du hittat rätt.  Klara Teoretiska Gymnasium har en helhetssyn på utbildning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Gibraltargatan 2
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information