Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Thorildsplans gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 220 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 222,5
    (medelvärde: 249,1) * statistik från 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskap på Thorildsplans gymnasium i Stockholm

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, samhällsfrågor eller språk. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

I utbildningen kommer du utveckla kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt hur människors livsvillkor varierar över tid och rum. Du kommer studera vad som kan påverka och förklara det som sker i samhället, både lokalt och globalt, i syfte att skapa förståelse för vilka faktorer som påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Inriktningen ska ge kunskaper om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig inom områden som juridik, journalistik, psykologi, statsvetenskap, historia eller samhällsplanering.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium är en populär innerstadsskola, som ligger centralt på Kungsholmen alldeles intill Thorildsplans tunnelbanestation. För oss är det viktigt att alla ska känna sig sedda och får utrymme att vara sig själva. Tillsammans med skolans kompetenta medarbetare får du...


Läs mer om Thorildsplans gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82
112 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
thorildsplansgymnasium.stockholm

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner.

Viktor

Maten kan förbättras för mycket vego, skönt med musiksalen. bra skola, många bra lärare och man får oftast hjälp.

Jonatan

Jag går på Samhällskunskaps Programmet i Thorildsplans gymnasium. Det är trevliga och hjälpsamma lärare här, bra gemenskaper i klasserna. Maten är kanske inte den bästa men det brukar finnas något att kunna få i sig ändå. Ganska fina lokaler, skolan är lite gammal så ser kanske inte så flott ut men det är bra ändå.

de Brito

Jag är en elev på Thorildsplan Gymnaisum och går på samhällsprogrammet. Min upplevelse på skolan och lektionerna tycker jag har varit bra hittills. Klasserna är tillräckligt stora, lokalerna är bra och det finns väldigt trevliga elever och lärare som hjälper en oftast när man behöver hjälp. Det som hade kunnat förbättras hade dock varit skolmate...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Thorildsplans gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta/börja på Thorildsplans gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information