Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Bromma Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 290 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 250,0
  (medelvärde: 268,1) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-18
2022-01-25

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Läs samhällvetenskap på Bromma gymnasium

Läs Samhällsvetenskap på Bromma gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet är det perfekta valet för dig som vill förstå det nya informationssamhället och som vill få mer kunskap inom områden som samhällsvetenskap, kultur och miljö.

Här förvandlas information till grundläggande kunskaper och du får lära dig kritiskt tänkande så att du kan vara med och påverka och ändra villkoren i samhället.

Oavsett vad du väljer att arbeta med i framtiden är det viktigt att du kan använda dig av språket för att föra fram dina budskap på ett så bra sätt som möjligt. Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet får du träna dina färdigheter i detta genom ett varierat arbetssätt där modern informationsteknologi är ett självklart hjälpmedel, inspirerande undervisning och livfulla diskussioner.

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du en god grund för att kunna fortsätta studera på högskolan och för att gå vidare ut i samhällslivet.

På Bromma gymnasium strävar man för att du ska:

 • få goda förutsättningar och intresse för att delta i den utveckling som sker i Sverige såväl som i andra länder
 • utveckla förmågan att formulera, analysera och kritiskt granska allmängiltiga problem i Sverige och omvärlden
 • utveckla kunskaper om hur idéer, föreställningar och materiella villkor har påverkat utformningen av människors liv i olika kulturer
 • ha god kunskap att kommunicera på svenska och engelska i argumenterande sammanhang
 • utveckla förmågan att förstå ytterligare minst ett språk i tal och skrift
 • få förberedelse för fortsatt lärande

Bli förberedd för fortsatta studier

Som elev på Bromma gymnasium får du en utbildning där ansvar och ömsesidig respekt värdesätts och där du blir förberedd för högre studier i Sverige och utomlands. Du får goda baskunskaper, goda språkkunskaper och möjlighet att utveckla din kommunikativa förmåga. Två centrala begrepp är problemlösning och samarbete och du har god tillgång till informationsteknik.

Inriktning samhällsvetenskap

Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap får du en bred allmänbildning samt goda kunskaper om hur vårt och andra samhällen fungerar. Efter utbildningen är du behörig till många högskoleutbildningar.

Du får vara med och påverka framtidens samhälle samt fördjupar dina kunskaper inom samhällskunskap, historia, geografi och religion. Här får du en varierad undervisning med lärarledda lektioner, egen forskning, grupparbeten, temastudier, tvärvetenskapligt arbetssätt, föreläsningar och många intressanta studiebesök samt kontakter med högskola, näringsliv och myndigheter.

Programfördjupning 

 • Engelska 7
 • Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering
 • Geografi 2

Det här är rätt utbildning för dig!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrott och studier

Idrott och studier på Bromma gymnasium

Bromma gymnasium har ett begränsat antal platser på sina nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) i fotboll och basket, men skolan erbjuder dig också andra möjligheter att kombinera idrott och studier.

På det program du väljer har du möjlighet att läsa kurserna Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2. Inom ämnet Idrott och hälsa får du möjlighet att utvecklas i din idrott och kombinera detta med din gymnasieutbildning på Bromma gymnasium. Du läser idrottskurserna som individuellt val i årskurs 1 och 2 och läser i övrigt med dina klasskamrater på programmet. Sammanlagt läser du 200 poäng inom vald idrott.

Du gör ditt val redan när du väljer utbildning via Gymnasieantagningen. Kom ihåg att ange redan då vilken idrott din ansökan gäller. 

Basket

Bromma gymnasium samarbetar med Alvik Basket och har samma instruktörer som för skolans elitidrottsutbildningar. Undervisningen sker i skolans egna lokaler och i Stora Mossens idrottshall.

Fotboll

I fotbollsundervisningen samarbetar skolan sedan länge med Brommapojkarna och deras talangutvecklare. Undervisningen sker i skolans egna lokaler samt på Stora Mossens IP.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Bromma Gymnasium

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...


Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Bromma Gymnasium

Bromma Gymnasium

Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

 Visa telefonnummer
brommagymnasium.stockholm.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Bromma Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information