Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Täljegymnasiet, i Södertälje
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 234,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 234,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Plugga Samhällsvetenskapsprogrammet på Täljegymnasiet

Samhällsvetenskap på Täljegymnasiet i Södertälje

Är du intresserad av din omvärld och vill få en djupare inblick i ämnen som geografi, historia, samhällskunskap och religon? Vill du lära dig fler språk och studera vidare efter gymnasiet, kanske utomlands? Ja men då är Samhällsvetenskapsprogrammet något för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning där du blir högskolebehörig. Du kan studera vidare på högskolor och universitet både i Sverige och utomlands. På Samhällsvetenskapsprogrammet studerar du aktuella samhällsfrågor, filosofiska resonemang, olika religioner och historia. Under programmets gång ska du utveckla ett kritiskt och vetenskapligt tänkande. 

Efter gymnasiet

Efter Samhällsvetenskapsprogrammet kan du läsa vidare till jurist, lärare, polis, socionom, psykolog, informatör eller journalist, och mycket mer. Du har också möjlighet att välja till en programfördjupning i framtidens företagande och socialt entreprenörskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Täljegymnasiet
Erik Dahlbergs väg 1-3
152 40 Södertälje

Täljegymnasiet förbereder dig för universitet och högskola

Är du en studiemotiverad elev som vill läsa en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter i framtiden? Är du inriktad på att läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Täljegymnasiet i Södertälje ett bra val för dig. Här erbjuds...

Läs mer om Täljegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad