Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Upplands-Brogymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 229,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 229,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap

  Brinner du för samhällsfrågor? Vill du vara med och granska, påverka, förändra och styra? Då är samhällsvetenskapsprogrammet något för dig.

  Utbildningen är högskoleförberedande och här ges du goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng.

  På samhällsvetenskapsprogrammet får du arbeta både aktivt och kreativt, du får träna dig i kommunikation men också att utveckla ett kritiskt tänkande. Är du språkintresserad har du möjlighet att utveckla dina språkkunskaper genom att välja extra kurser inom moderna språk. Intressanta studiebesök, föreläsningar med externa gäster och ämnesövergripande projekt gör utbildningen aktuell och gör dig väl förberedd för högskolestudier.

  Är du nästa statsminister?

  Engagerade och kunniga lärare och hjälper dig att nå just dina mål! Programmet passar exempelvis dig som vill utbilda dig till polis, journalist, socionom, samhällsvetare, lärare, jurist, informatör, kurator eller kanske statsminister...

  – Det här programmet är mer muntligt än de andra. Vi gör debatter och håller tal, jag tycker sådant är roligt. Beteendeinriktningen tog jag för att jag är intresserad av psykologi, säger Ebba Hedin.

  UBG erbjuder inriktningarna Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap – glokal profil.

  Samhällsvetenskap – glokal profil

  Inriktningen Samhällsvetenskap – glokal profil passar dig som vill ha en allmänbildande och bred utbildning och som är intresserad av dagens och morgondagens samhällsfrågor. Vi arbetar med ett internationellt perspektiv och har kontakter med andra länder, till exempel med Walther-Eucken Gymnasium i Freiburg, Tyskland.

  I utbildningen ingår också FN- och riksdagsrollspel. Vi fördjupar oss i verkligheten genom många studiebesök och genom att möta föreläsare med expertkunskaper och egna erfarenheter. Du arbetar ofta i projekt där flera olika ämnen ingår och du får goda möjligheter att utveckla din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

  Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Kommande starter

  1 tillgängligt startdatum

  Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

  Behörighet

  För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

  Ansökan

  Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
  Telefon: 08-58 00 80 00
  Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

  Kontakta skolan

  Gör en intresseanmälan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
  Upplands-Brogymnasiet
  Skolvägen 24
  196 34 Kungsängen

  Vi skapar möjligheter!

  Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

  Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

  Sponsrad