Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Upplands-Brogymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 239,0) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), SamhällsvetenskapIntresserad av samhällsfrågor ?

Brinner du för samhällsfrågor? Vill du vara med och granska, påverka, förändra och styra? Då är Samhällsprogrammet något för dig. Här är programmet som förbereder dig inför högskolan, och som ger dig en bred bas till många olika yrken. Du tränar ditt kritiska tänkande, arbetar aktivt och kreativt, du lär dig kommunicera och du har goda möjligheter att utveckla dina språkkunskaper.

Samhällsprogrammet lägger grunden till många olika yrken – polis, journalist, socionom, samhällsvetare, lärare, jurist, informatör, kurator, statsminister med flera.

Information om inriktningen Samhällsvetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Vill du bli statsminister? Eller skaffa dig en bra grund för kommande studier? Samhällsvetenskaplig inriktning passar dig som vill ha en allmänbildande och bred utbildning och är intresserad av dagens och morgondagens samhällsfrågor. Vi arbetar med ett internationellt perspektiv och har kontakter med andra länder, med resor och besök, och vi genomför också olika rollspel i utbildningen. Vi fördjupar oss i verkligheten genom många studiebesök och genom att möta föreläsare med expertkunskaper och egna erfarenheter. Du arbetar ofta i projekt där flera olika ämnen ingår och du får goda möjligheter att utveckla din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Genom att utveckla ditt kritiska tänkande lägger du en grund för vidare studier inom exempelvis statsvetenskap, juridik, historia, språk samt andra samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen.

Inom ramen för det individuella valet kan du välja att bredda och fördjupa dina kunskaper i språk.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Upplands-Brogymnasiet

Vi skapar möjligheter!

Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...


Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Upplands-Brogymnasiet

Skolvägen 24
196 34 Kungsängen

 Visa telefonnummer
upplands-brogymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Upplands-Brogymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information