Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Angeredsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Angeredsgymnasiet

Om du har ett intresse för människan och samhället och vill läsa ett program som förbereder dig för fortsatta studier på högskola eller universitet, ja då är samhällsvetenskapsprogrammet ett smart val!

Typiska ämnen på samhällsvetenskapsprogrammet är ämnen som samhällskunskap, geografi, historia, religion, psykologi och filosofi. Du kommer också att studera samhällets organisation och konflikter, du tränas i att angripa och analysera olika problem på ett vetenskapligt sätt. Det innefattar till exempel att kolla upp källor och se till att de är tillförlitliga.
Andra viktiga kunskaper du får under din tid på samhällsvetenskapsprogrammet är blandat annat hur man uttrycker sig akademiskt i såväl tal och skrift.

Inriktning Samhällsvetenskap

En inriktning inom samhällsvetenskap innebär fördjupande kurser inom geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Genom att läsa den här inriktningen får du en ännu bredare utbildning i ryggen, vilket ökar dina valmöjligheter ytterligare när du sedan ska välja högre utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Angeredsgymnasiet

Angeredsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Göteborg. Här läser idag drygt 900 elever. Angeredsgymnasiet har fina lokaler med tillgång till både skolrestaurang och en stor sporthall i anslutning till Angereds centrum. Vad som utmärker Angeredsgymnasiet är att skolans elever får...


Läs mer om Angeredsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Angeredsgymnasiet

Grepgatan 9
424 22 Angered

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Parya karimi
Min utbildning på Angeredsgymnasiet var den bästa utbildningen man kan få. Inte bara gick mina läraren igenom all den tråkiga vanliga teorin som alla andra lärare i alla andra skolor, utan de gjorde den även intressant och rolig. Detta gjorde så att jag alltid var villiga att försöka lite mer. Mådde jag dåligt i mitt privat liv så visste jag att...
Visa hela
Solin
Jag hade 2 underbara år på angeredsgymnasiet för de har världens bästa lärare och personal. Alla va tillmötesgående, hade förståelse för den individuella behovet och de olikheter som finns bland eleverna. De hjälpte en mer än vad de behövde göra men det var för att de brinner för det de gör och för de är underbara människor. Jag slutade på gymna...
Visa hela
Kaled
I Angeredsgymnasiet känner man sig hemma, ett andra hem. Man är alltid välkommen oavsett situation och man har alltid stark band med sina lärare. Skolan är en plats där man känner sig säker och med de vill man alltid dyka upp till skolan.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Angeredsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information