Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Angeredsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 169,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 169,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Angeredsgymnasiet

Om du har ett intresse för människan och samhället och vill läsa ett program som förbereder dig för fortsatta studier på högskola eller universitet, ja då är samhällsvetenskapsprogrammet ett smart val!

Typiska ämnen på samhällsvetenskapsprogrammet är ämnen som samhällskunskap, geografi, historia, religion, psykologi och filosofi. Du kommer också att studera samhällets organisation och konflikter, du tränas i att angripa och analysera olika problem på ett vetenskapligt sätt. Det innefattar till exempel att kolla upp källor och se till att de är tillförlitliga.
Andra viktiga kunskaper du får under din tid på samhällsvetenskapsprogrammet är blandat annat hur man uttrycker sig akademiskt i såväl tal och skrift.

Inriktning Samhällsvetenskap

En inriktning inom samhällsvetenskap innebär fördjupande kurser inom geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Genom att läsa den här inriktningen får du en ännu bredare utbildning i ryggen, vilket ökar dina valmöjligheter ytterligare när du sedan ska välja högre utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Angeredsgymnasiet
Grepgatan 9
424 22 Angered

Angeredsgymnasiet i Göteborg

Angeredsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Göteborg. Här läser idag drygt 1000 elever. Angeredsgymnasiet har fina lokaler med tillgång till både skolrestaurang och en stor sporthall i anslutning till Angereds centrum. Vad som utmärker Angeredsgymnasiet är att skolans elever får...

Läs mer om Angeredsgymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
G
04 nov 2021
Bästa lärarna

Lärarna var underbara och gjorde allt de kunde för att se till så att eleverna hade det bra både i skolan och utanför. Lektionerna gjordes på spännande och intressanta sätt.

5/5
Dania Mahmoud
04 nov 2021
Fenomenal skola!

Angeredsgymnasiet är en fenomenal skola som bidrar med utmärkt lärande och glädje. Skolan genomsyras av underbar personal som både stödjer och motiverar sina elever. Lärarna i s...

Visa hela
4/5
MK
03 nov 2021
Fantastisk personal som gör himla fint jobb.

Utbildningen höll samma standard som andra skolor inom Göteborg, enligt min åsikt. Man fick som elev alla förutsättningar att klara sina studier om tid lades ner på materialet s...

Visa hela
Sponsrad