Letar du efter en gymnasieskola som vågar vara annorlunda? Söker du en trygg, lugn och vacker skolmiljö med fokus på studiero och kunskapsförmedling? Är du beredd att ta ett stort eget ansvar i studierna och samtidigt ha gott om tid för lärarstöd?

Ekebyholms Gymnasium kan då vara ett bra val för dig.

Ny spännande skolprofil

Ekebyholms gymnasium har satt ihop en helt ny och unik profil – Internationell Humanitär Utveckling (IHU). Ca 300-400 av totalt 2500 poäng kommer att utgöra kärnan i den nya profilen där valbara kurser integreras i de befintliga programmen Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Möjlighet till praktik i fält

Det planeras även för ett nära samarbete med ADRA Sverige och deras internationella samarbetspartners, i syfte att etablera trygga praktikplatser i fält. Eleven får möjlighet att under ca tre-fyra veckor förlägga studierna utanför Sverige.

Undervisning av kurser på engelska

För att förbereda våra elever för kommande studier och livsuppdrag i den alltmer internationella gemenskapen kommer vi att undervisa ett antal kurser på engelska.

För en bättre framtid

Skolans ambition är att IHU-profilen ska främja förståelse för andra människor och utveckla den enskildes tolerans och omsorg för kulturell mångfald, grundläggande demokratiska värden, samt förmågan att förstå, lyssna och leva sig in i andras villkor och värderingar.

Ett stort fokus

Vi tror att ungdomar mår bra av att ta del i aktiviteter där fokus ligger utanför sig själv, och där medkänsla, medmänsklighet, solidaritet och engagemang för och med andra medmänniskor, blir mer prioriterat i elevernas världsbild

Läs mer om vår profil på vår webbplats.

Om Oss

Unikt

Som en friskola baserad på kristna värderingar uppmuntrar vi dig oavsett religiös och kulturell världsbild, eller etisk bakgrund att vara dig själv, ditt unika jag och samtidigt lära och förstå att respektera andra. Vi vill vara en skola för alla och värna om din personliga integritet och möjlighet till fria val i livet!

Trygghet

Skolan är belägen strax utanför Rimbo i Norrtälje kommun, tillräckligt nära för att njuta av stadens fördelar, men tillräckligt långt borta från stadens intensitet för att njuta av en rofylld och avstressande naturmiljö.

Koppla av

Vår skola vill fokusera på helhetshälsan hos varje individ. Den näringsriktiga vegetariska maten, psykiskt mående, vila, motion och fysisk aktivitet bidrar till att du lyckas väl med dina studier. Skolan är även belägen i en naturskön historisk miljö nära skog och sjö. En hälsa i balans är en god grund för en positiv utveckling i studierna både på gymnasiet och vidare i livet.

Boendemöjligheter

Skolan erbjuder möjlighet till gymnasieboende bara ett stenkast från skolan. Här måste du ta stort eget ansvar för det egna boendet med delade hygienutrymmen och pentry med andra. Att följa regelverk, hantera tider och skolarbete ger dig en spännande och ansvarsfull utveckling redan under gymnasietiden.

En typisk dag

Som elev på Ekebyholms gymnasium kommer du att få en spännande gymnasietid med minnen och vänner för livet. En typisk dag kan inledas med en gemensam morgonsamling där ni kommer att diskutera viktiga ämnen och etiska dilemman. Undervisningen sker mellan kl. 8.30- 15.50. Efter studietid så finns det gott om tid för fri aktivitet på skolans område. Följ med på utflykter, idrottsturneringar eller lekar och andra roliga aktiviteter.

Prova på

Vi rekommenderar alla som är intresserade att komma på en gratis provdag med övernattning.

Kontakta skolan och avtala en vecka som passar för dig och för skolan.


Är du intresserad och vill veta mer om Ekebyholms Gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Ekebyholms Gymnasium

Ekebyholmsskolan på Facebook

Huvudman

EKEBYHOLMSSKOLAN AKTIEBOLAG

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

1 gymnasieskola

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ekebyholms Gymnasium.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Antal elever per lärare 2021/22

Ekebyholms Gymnasium
 53,6%
Ekebyholms Gymnasium 7,3

Antal elever på skolan år 2021/22: cirka 30


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 20 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 270,0 2022
Lägsta antagningspoäng 207,5 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 10 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng 14,6
Andel behöriga till högskola 91,3
Andel med examen inom 3 år 80,5
Antagningspoäng medel 175,0 2022
Lägsta antagningspoäng 175,0 2022
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Ekebyholms Gymnasium

Ekebyholm
76291 RIMBO Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.ekebyholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner.

Анђела

Bra lärare och elever, fin miljö, många aktiviteter som t.ex volley, basket och kör. 😊

Paula

Ekebyholms gymnasium är en väldigt speciell skola med något för alla. Det finns möjlighet att utöva en hel massa olika sporter, som basket, innebandy och volleyboll, som är lite av en "nationalsport" på skolan. Det anordnas varje år en turnering där man får spela mot våra systerskolor i någon av grannländerna. Sedan får man inte glömma bort kör...

Visa hela
Oxenstjärn

Jag går naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap. Lärarna är bra och de flesta bryr sig verkligen om ens utveckling. Det finns mycket musik och sport på skolan och tillvalskurser med specialisering inom både kör och volleyboll. Personligen har jag varit med på fyra av de årliga körresorna. Det är alltid roligt och man träffar ny...

Visa hela
Recensioner
Skolrecensioner
(4,9)
Baseras på 7 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Ekebyholms Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ekebyholms Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information