Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Ekebyholms Gymnasium
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 20 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 155,0
  (medelvärde: 218,8) * statistik från 2021

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på Ekebyholmsskolan

Plugga naturvetenskap på Ekebyholmsskolan!

Är du intresserad att lära dig mer om olika sammanhang i naturen och få testa på att experimentera och laborera med olika ämnen? Då ska du plugga naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap på Ekebyholmsskolan. På naturvetenskapsprogrammet varvas teori med praktik och förutom undervisning i klassrummet kommer du som elev även att få göra flera spännande studiebesök samt utföra en rad olika experiment.

Fokus på matematik, fysik kemi och biologi

Om du tycker om matematik så är detta utbildningen för dig. Du kommer att få lära dig att jobba med olika matematiska formler men även fördjupa dig i ämne som fysik, kemi och biologi. Efter utbildningen kommer du att ha kunskap om olika kemiska processer i naturen och hur det naturliga kretsloppet fungerar. Du kommer även att få läsa andra ämnen som:

 • Historia
 • Religionskunskap
 • Idrott och hälsa
 • Svenska

Bred högskolebehörighet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program och leder till den bredaste behörigheten. De flesta som pluggar på naturvetenskapsprogrammet väljer att fördjupa sina kunskaper på högskola efter studenten. Du som elev kommer att ha möjlighet att välja bland de flesta utbildningar på högskola. Plugga vidare till:

 • Läkare
 • Lärare
 • Pilot
 • Ingenjör
 • Sjuksköterska
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Ekebyholms Gymnasium

Välkommen till Ekebyholms Gymnasium!

Letar du efter en gymnasieskola som vågar vara annorlunda? Söker du en trygg, lugn och vacker skolmiljö med fokus på studiero och kunskapsförmedling? Är du beredd att ta ett stort eget ansvar i studierna och samtidigt ha gott om tid...


Läs mer om Ekebyholms Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ekebyholms Gymnasium

Ekebyholm
76291 RIMBO Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.ekebyholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Анђела
Bra lärare och elever, fin miljö, många aktiviteter som t.ex volley, basket och kör. 😊
Paula
Ekebyholms gymnasium är en väldigt speciell skola med något för alla. Det finns möjlighet att utöva en hel massa olika sporter, som basket, innebandy och volleyboll, som är lite av en "nationalsport" på skolan. Det anordnas varje år en turnering där man får spela mot våra systerskolor i någon av grannländerna. Sedan får man inte glömma bort kör...
Visa hela
Oxenstjärn
Jag går naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap. Lärarna är bra och de flesta bryr sig verkligen om ens utveckling. Det finns mycket musik och sport på skolan och tillvalskurser med specialisering inom både kör och volleyboll. Personligen har jag varit med på fyra av de årliga körresorna. Det är alltid roligt och man träffar ny...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Ekebyholms Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ekebyholms Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information