Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Ekebyholms Gymnasium, i Norrtälje
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 270,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 270,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på Ekebyholmsskolan

Plugga naturvetenskap på Ekebyholmsskolan!

Är du intresserad att lära dig mer om olika sammanhang i naturen och få testa på att experimentera och laborera med olika ämnen? Då ska du plugga naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap på Ekebyholmsskolan. På naturvetenskapsprogrammet varvas teori med praktik och förutom undervisning i klassrummet kommer du som elev även att få göra flera spännande studiebesök samt utföra en rad olika experiment.

Fokus på matematik, fysik kemi och biologi

Om du tycker om matematik så är detta utbildningen för dig. Du kommer att få lära dig att jobba med olika matematiska formler men även fördjupa dig i ämne som fysik, kemi och biologi. Efter utbildningen kommer du att ha kunskap om olika kemiska processer i naturen och hur det naturliga kretsloppet fungerar. 

Ny spännande skolprofil

Ekebyholms gymnasium har satt ihop en helt ny och unik profil – Internationell Humanitär Utveckling (IHU). Ca 300-400 av totalt 2500 poäng kommer att utgöra kärnan i den nya profilen där valbara kurser integreras i de befintliga programmen Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Möjlighet till praktik i fält

Det planeras även för ett nära samarbete med ADRA Sverige och deras internationella samarbetspartners, i syfte att etablera trygga praktikplatser i fält. Eleven får möjlighet att under ca tre-fyra veckor förlägga studierna utanför Sverige.

Undervisning av kurser på engelska

För att förbereda våra elever för kommande studier och livsuppdrag i den alltmer internationella gemenskapen kommer vi att undervisa ett antal kurser på engelska.

Bred högskolebehörighet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program och leder till den bredaste behörigheten. De flesta som pluggar på naturvetenskapsprogrammet väljer att fördjupa sina kunskaper på högskola efter studenten. Du som elev kommer att ha möjlighet att välja bland de flesta utbildningar på högskola. Plugga vidare till:

  • Läkare
  • Lärare
  • Pilot
  • Ingenjör
  • Sjuksköterska
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Ekebyholms Gymnasium
Ekebyholm
76291 RIMBO Norrtälje

Ny spännande skolprofil

Letar du efter en gymnasieskola som vågar vara annorlunda? Söker du en trygg, lugn och vacker skolmiljö med fokus på studiero och kunskapsförmedling? Är du beredd att ta ett stort eget ansvar i studierna och samtidigt ha gott om tid...

Läs mer om Ekebyholms Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Анђела
03 sep 2019
Älskar Ekebyholm

Bra lärare och elever, fin miljö, många aktiviteter som t.ex volley, basket och kör. 😊

5/5
Paula
03 sep 2019

Ekebyholms gymnasium är en väldigt speciell skola med något för alla. Det finns möjlighet att utöva en hel massa olika sporter, som basket, innebandy och volleyboll, som är lite...

Visa hela
5/5
Oxenstjärn
03 sep 2019
Härlig plats!

Jag går naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap. Lärarna är bra och de flesta bryr sig verkligen om ens utveckling. Det finns mycket musik och sport på skolan ...

Visa hela
Sponsrad