Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Ekebyholms Gymnasium
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 20 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 207,5
  (medelvärde: 270,0) * statistik från 2022

Om utbildningen

Naturvetenskap och samhälle på Ekebyholmsskolan

Plugga naturvetenskap och samhälle på Ekebyholmsskolan

Har du svårt att välja mellan en utbildning i naturvetenskap och samhällsvetenskap? Då kan du välja att kombinera dem båda på naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle. Tyngdpunkten kommer att ligga på de naturvetenskapliga ämnena men du kommer även att få fördjupa dig i det humaniora.

Utbildningens innehåll

På det naturvetenskapliga programmet ligger fokus på ämnen som matematik, fysik, biologi och kemi. Hela utbildningen har en samhällsvetenskaplig prägel och du kommer att få läsa ämnen som:

 • Samhällsvetenskap
 • Geografi
 • Religionskunskap
 • Historia

Du som elev kommer att få göra flera spännande studiebesök under utbildningen och utföra en rad olika experiment och laborationer. Du kommer att få kunskap om hur man samlar och analyserar data med hjälp av olika teorier och metoder och skriver avancerade vetenskapliga rapporter.

Ny spännande skolprofil

Ekebyholms gymnasium har satt ihop en helt ny och unik profil – Internationell Humanitär Utveckling (IHU). Ca 300-400 av totalt 2500 poäng kommer att utgöra kärnan i den nya profilen där valbara kurser integreras i de befintliga programmen Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Möjlighet till praktik i fält

Det planeras även för ett nära samarbete med ADRA Sverige och deras internationella samarbetspartners, i syfte att etablera trygga praktikplatser i fält. Eleven får möjlighet att under ca tre-fyra veckor förlägga studierna utanför Sverige.

Undervisning av kurser på engelska

För att förbereda våra elever för kommande studier och livsuppdrag i den alltmer internationella gemenskapen kommer vi att undervisa ett antal kurser på engelska.

Efter naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande examen och efter studenten kan du välja mellan många olika högskoleutbildningar. De flesta som läser naturvetenskapsprogrammet väljer att plugga vidare efter studenten till yrken som:

 • Ingenjör
 • Tandläkare
 • Lärare
 • Forskare
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Ekebyholms Gymnasium

Ny spännande skolprofil

Letar du efter en gymnasieskola som vågar vara annorlunda? Söker du en trygg, lugn och vacker skolmiljö med fokus på studiero och kunskapsförmedling? Är du beredd att ta ett stort eget ansvar i studierna och samtidigt ha gott om tid...


Läs mer om Ekebyholms Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ekebyholms Gymnasium

Ekebyholm
76291 RIMBO Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.ekebyholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Ekebyholms Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ekebyholms Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information