Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 242,5
(medelvärde: 280,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 242,5
(medelvärde: 280,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen


Läs Naturvetenskap och samhälle!

På Malung-Sälens gymnasieskola finns Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle. Är du intresserad av matematik, kemi, fysik men också av samhällsvetenskap och geografi? Då är detta utbildningen för dig! 

Naturvetenskapsprogrammet

På programmet får du fördjupa dig i geografi och samhällskunskap genom att planera och genomföra experiment och fältstudier. Det är inför årskurs två som du väljer vilken inriktning du vill fördjupa dig i. I inriktning Naturvetenskap och samhälle läser du fördjupningskurser i geografi och samhällskunskap 

Plugga vidare

Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap och samhälle är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att läsa vidare på universitet eller högskola i framtiden. Utbildningen är den bredaste och därför kan du i princip göra vad du vill efter gymnasiet. På inriktningen Naturvetenskap och samhälle kommer du få göra iakttagelser på ett forskningsmässigt sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malung

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malung-Sälens gymnasieskola
Västra Bangatan 20
782 21 Malung

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...

Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad