Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 242,5
(medelvärde: 280,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 242,5
(medelvärde: 280,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är du intresserad av kemi, matematik, biologi och fysik?

Då är Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Malung-Sälens gymnasieskola rätt för dig. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program där du i framtiden kan läsa vidare inom de naturvetenskapliga ämnen men även inom andra områden.

Läs inriktning Naturvetenskap

Du väljer inriktning inför årskurs 2. Inriktningen Naturvetenskap ger dig särskild behörighet för vidare studier och är det bredaste programmet som du har stor nytta av, oavsett vad du väljer att göra i livet. Du läser fördjupning i matematik, biologi, fysik och kemi.

Laborationer och experiment

På Naturvetenskapsprogrammet får du lära dig om livets villkor och sammanhang i naturen. Här utför du praktiskt arbete genom laborationer, experiment, exkursioner och studiebesök. Det är inför årskurs två du väljer vilken inriktning du vill fördjupa dig i.

Möjligheter efter Naturvetenskapsprogrammet

På Naturvetenskapsprogrammet får du allmän och särskild behörighet till många fortsatta utbildningar på universitet och högskolor. Utbildningar inom områden teknik, naturvetenskap, data och undervisning passar väl ihop med naturvetenskapsprogrammets inriktning, men du kan även välja att studera inom andra områden. Du kan även välja att fortsätta studera på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malung

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malung-Sälens gymnasieskola
Västra Bangatan 20
782 21 Malung

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...

Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
3/5
NAAM18
06 jan 2019
Jätte bra skola men inte för mig

Jag valde natur på MSG och var jätte nöjd med mitt val i början men har insett att natur inte är programmet för mig. Skolan är fantastisk med för det mesta bra lärare. Lite tr...

Visa hela
5/5
Elev åk 1
01 nov 2016
Riktigt bra!

Så otroligt engagerade lärare! Alla kan verkligen sin sak, jag har inte träffat några mer engagerade lärare än de som finns på denna skola! I och med att vi är så pass små klass...

Visa hela
5/5
Matilda
20 okt 2016
Malungs bästa program

Jag går i ettan just nu och känner att jag har valt så himla rätt! På NA får vi lära oss mycket nya saker och åka på spännande utflykter. Klassammanhållningen är superbra och al...

Visa hela
Sponsrad