Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på S:t Botvids GymnasiumStudera inför framtiden – Läs Naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap får du fördjupade kunskaper inom de naturvetenskapliga ämnena. Naturvetenskapsprogrammet ger dig stor frihet inför fortsatta studier; du maximerar dina meritpoäng och blir behörig till många universitetsutbildningar. Bristen på utbildade personer inom naturvetenskap gör att du får en utbildning som efterfrågas både i Sverige och i utlandet.

Naturvetenskapsprogrammet är bredare och mer spännande än du tror

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap läser du mer matematik än på något annat gymnasieprogram – samtidigt är programmet det bredaste på gymnasiet. Du lär dig om världen genom modeller och ett naturvetenskapligt förhållningssätt som bygger på teorier och experiment. Naturvetenskapsprogrammet fokuserar på att lösa problem, att tänka logiskt, att vara källkritisk och att göra systematiska observationer. De praktiska momenten gör det till ett spännande program som tar dig utanför skolbänken. Experiment, fältstudier, laborationer och studiebesök ger dig förståelse för naturvetenskapens roll i samhället och i historien.

På S:t Botvids gymnasiums Naturvetenskapsprogram studerar du nära arbetslivet

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på S:t Botvids gymnasium deltar du i samarbeten med naturvetenskapliga och tekniska högskolor och institut. Du möter näringslivet och forskarna i och utanför klassrummet.

  • Årskurs 1 är ett naturvetenskapligt basår
  • I årskurs 2 och 3 läser du Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2 och Matematik 4 i halvklass. Ämnen som du kan välja som fördjupningar är bland annat Psykologi, Moderna Språk och Matematik. 
  • I årskurs 3 genomför du på egen hand ett projektarbete, som utgår ifrån en frågeställning i något av de naturvetenskapliga områdena.
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fotbollsutbildning på ditt individuella val

Spela fotboll på ditt individuella val på S:t Botvids GymnasiumSpela fotboll på ditt individuella val

S:t Botvids gymnasium erbjuder tillsammans med Hammarby IF möjligheten för dig att ta del av en fotbollsutbildning under din studietid genom det individuella valet. Skolan har ett så kallat A-certifikat vilket innebär att man följer särskilda riktlinjer som sätts upp av Svenska Fotbollsförbundet och Stockholms Fotbollsförbund.

Kurser som ingår i utbildningen är specialidrott kurs A och B samt Avspark + Ledarskap Bas 1 och Regelkunskap.

Goda träningslokaler och välutbildade instruktörer

Du tränar två gånger i veckan på träningspass som är förlagda mellan kl. 8-12. S:t Botvids erbjuder dig som elev möjlighet till träning året om då de har tillgång till både konstgräs samt inomhushall.

Instruktörerna på skolan är utbildade fotbollstränare enligt Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning nivå Avancerad. De ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program som ger alla elever grundläggande behörighet till högskolan. Programmet ger dig dessutom möjlighet att få särskild behörighet till vissa utbildningar.

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium ligger i fräscha och fina lokaler nära Hallunda centrum i Botkyrka kommun. Skolan erbjuder ett brett och spännande utbud av program och på skolan talas det även 58 olika språk, en rikedom som skolan är mycket stolta...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!