Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: cirka 70 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 256,2) * statistik från 2022
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap

Är du nyfiken på naturvetenskap? Vill du få svar på dina frågor och lära dig mer om hur allt hänger ihop? Vill du ha en bred utbildning med många valmöjligheter? Då är Naturvetenskapsprogrammet rätt program för dig.

Med en examen från naturvetenskapsprogrammet är dina möjligheter stora eftersom du blir behörig till de flesta högskole- och universitetsutbildningar.

Utbildningens fokus ligger på hur omvärlden fungerar. Du får utveckla din matematiska förmåga och lära dig argumentera och väva samman humanistiska och naturvetenskapliga perspektiv. Ämnen som matematik, fysik, kemi och biologi, är självklara, men lika viktigt är kurser i historia, samhällskunskap, religionskunskap, svenska och andra språk, samt idrott och hälsa.

Här har vi modern labbutrustning som gör laborationerna relevanta och spännande. I undervisningen kombinerar vi teoretiska studier med praktiskt arbete. Det innebär att du får experimentera, undersöka och lösa problem. Du lär dig att se på tillvaron ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och får inte bara ämneskunskaper utan upptäcker också samband som hjälper dig att förstå helheten.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Med en examen från Naturvetenskapsprogrammet är dina möjligheter till vidare studier på universitet eller högskolor i stort sett obegränsade. Du har behörighet till de flesta högskoleprogram och utbildningar.

Om du vill fortsätta på den naturvetenskapliga banan blir många veterinär, läkare, tandläkare, sjukgymnast, biolog, apotekare, journalist, ingenjör, arkitekt, forskare eller astronaut.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Emelie

Jag är mycket nöjd med mitt val av skola och program! När jag skulle välja var jag osäker på hur mycket matte samt läxor det skulle bli, men det är inget större problem alls nu. Även om det kan vara lite tufft i början så kommer man helt klart in i det, och bara man jobbar på lektionen och frågar när man inte fattar så klarar man sig bra.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Birger Sjöberggymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Birger Sjöberggymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information