Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap

Är du en frågvis person som är nyfiken på naturvetenskap? Vill du få svar på dina frågor och få mer kunskap om hur allt hänger ihop? Tycker du att det är roligt med matematik, är engagerad, motiverad och vill gå en bred gymnasieutbildning som ger dig många valmöjligheter? Då är Naturvetenskapsprogrammet rätt val för dig! Genom att gå inriktning Naturvetenskap får du stora möjligheter, eftersom du blir behörig till de flesta högskole- och universitetsutbildningar!

Ämnen som ingår i utbildningen

Fokus i utbildningen ligger på hur omvärlden fungerar. Här utvecklar du din matematiska förmåga och lära dig argumentera och väva samman naturvetenskapliga och humanistiska perspektiv. Ämnen som matematik, kemi, fysik och biologi är självklara delar av utbildningen, men lika viktiga är också de kurser du läser i historia, samhällskunskap, religionskunskap, svenska och andra språk, samt idrott och hälsa.

Experimentera och lös problem

Du får arbeta med toppmodern labbutrustning under din gymnasietid som gör laborationerna relevanta och spännande. I undervisningen kombineras teoretiska studier med praktiskt arbete, vilket innebär att du får experimentera, undersöka och lösa problem. Du får lära dig att se på tillvaron ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och förutom ämneskunskaper får du också upptäcka samband som hjälper dig att förstå helheten.

Inriktning Naturvetenskap

Inriktningen Naturvetenskap ger dig en ordentlig naturvetenskaplig grund med fördjupade kunskaper inom fysik, biologi, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Emelie
(5)
Jag är mycket nöjd med mitt val av skola och program! När jag skulle välja var jag osäker på hur mycket matte samt läxor det skulle bli, men det är inget större problem alls nu. Även om det kan vara lite tufft i början så kommer man helt klart in i det, och bara man jobbar på lektionen och frågar när man inte fattar så klarar man sig bra.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.