Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 52 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 307,6
    (Lägsta: 285) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet Franska Skolan i Stockholm

Matematik, data och programmering på NA-programmet på Franska skolans gymnasium

På Naturvetenskapsprogrammet (NA) läser du de gemensamma ämnena: Svenska, Engelska, Matematik, Fysik, Kemi, Biologi, Religionskunskap, Samhällskunskap, Naturkunskap, Idrott, Historia och Gymnasiearbetet. I programfördjupningen ingår även moderna språk (franska, spanska, kinesiska, tyska) samt entreprenörskap, retorik samt ytterligare matematikkurser.

Franska och andra språk på NA-programmet

Varje elev läser tre kurser i franska på vardera 100 poäng. Kurserna i franska följer de nationella kursplanerna och betygskriterierna. Elever som inte har betyg i franska från grundskolan läser steg 1 till och med steg 3. Elever som har betyg i franska som "Elevens Val" från grundskolan läser steg 3 till och med steg 5.

Utöver franska och engelska kan du läsa tyska/spanska, kinesiska och latin. 

Fortsatta studier

Läser du Naturvetenskapsprogrammet kan du söka dig vidare efter gymnasiet till de flesta utbildningarna på universitet och högskola.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Franska Skolan gymnasium/ Ecole française söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program som ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Elever på Franska Skolans Gymnasium

Elever berättar om Franska Skolans Gymnasium

Läs mer Franska Skolans Gymnasium

Elever på Franska Skolans Gymnasium delar med sig av sina tankar och upplevelser av sin gymnasietid. De berättar även vad som fick dem att välja Franska Skolans Gymnasium och vad de vill göra i framtiden.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française

Franska Skolan

Välkommen till Franska Skolans Gymnasium!

Franska Skolans Gymnasium är en friskola som följer den svenska läroplanen men har en fransk profil. Den franska profilen är en del av skolans historia och denna historia tas med in i framtiden. Det innebär att all undervisning sker på...


Läs mer om Franska Skolan gymnasium/ Ecole française och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française

Döbelnsgatan 9
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.franskaskolan.se

Recensioner

Nostalgisk Alumn
(5)
Det här är en skola så som en skola ska vara. Lärarna är högutbildade och är riktigt bra på sitt jobb. Varje lärare kommer se till att just du utvecklas, att du hela tiden lär dig något nytt. Detta visar sig när du går vidare efter studenten. Jag kan lova dig att du kommer ligga före rent kunskapsmässigt än alla andra i början av högre studi...
Visa hela
Icke Idrottaren
(4)
Skolan är väldigt bra. Alla lärare är kompetenta men vissa är bättre än andra. Maten är helt okej men specialkosten verkar köket inte riktigt ha koll på. Skoldagarna varar många dagar fram till fem på kvällen. Om man har lång väg att pendla, mycket plugg och oförmågan att plugga på bussen blir det här väldigt svårt. 4/5 eftersom personale...
Visa hela
Anonym
(1)
Skolan präglas av elitism där endast de coola kidsen med kontakter får skina. Lärarna bryr sig inte för fem öre om sina elever och styrelsen gör allt för att behålla det "goda ryktet vi har" vilket dessvärre innebär att tysta ned eleverna och inte ta hänsyn till elevernas åsikter eller tankar. Undervisningen skiljer sig starkt från andra gymnasi...
Skolledningen Kommentar:
Det var tråkigt att du uppfattar din skolsituation så negativ. Alla har rätt till sin åsikt och dina synpunkter tar vi till oss. Vi ser gärna att du tar kontakt med oss i skolledningen för närmare diskussion. Välkommen. ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Elever berättar om Franska Skola...

Elever på Franska Skolans Gymnasium delar med sig av sina tankar och upplevelser av sin gymnasietid. De berättar även vad som fick dem att välja Franska Skolans Gymnasium och vad de vill göra i framtiden.

Läs mer