Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 228,2) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-03

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet förbereder dig för universitetsstudier

Är du på jakt efter ett gymnasieprogram som utmanar dig och som ger dig behörighet till de flesta utbildningar på högskola och universitet? Då har du hittat rätt. På Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra får du en grundlig träning i de naturvetenskapliga ämnena (kemi, fysik och biologi) samt matematik.

Biologi, kemi och fysik är tre ämnen som är centrala på naturvetenskapsprogrammet och på Klara Teoretiska Gymnasium får du lära dig att beskriva omvärlden med hjälp av vetenskapliga modeller som kan analyseras noggrannare med hjälp av matematiken.

Fördjupa dig i matematik

På naturvetenskapsprogrammet får du verkligen gräva ner dig i matematikens värld och upptäcka ämnets karaktär. Här får du bland annat fördjupa dig i algebra, analys av funktioner och skapandet av matematiska modeller.

Naturvetenskapligt förhållningssätt – vad innebär det?

Tanken med din utbildning på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra är att du ska utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt som du kan ha användning för i dina framtida studier eller i arbetslivet. Men vad betyder det egentligen? Jo det innefattar flera aspekter, men handlar särskilt om logiskt tänkande, resonemang, relevant språk, problemlösningsförmåga, systematiska iakttagelser och förmågan att söka och bearbeta information.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Naturvetenskapsprogrammet på Hermods Gymnasium studieförberedande program, med inriktning mot naturvetenskap. Efter examen ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst na-turvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. Om du vill få behörighet till ett särskilt utbildningsprogram kan du få möjlighet till at läsa till vissa kurser.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra på Gärdet

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra finns i moderna lokaler på Värtavägen 65 precis intill Gärdets T-banestation på röda linjen. Skolan vänder sig till elever från hela Stockholm som är öppna, toleranta, ambitiösa och som önskar engagera sig i viktiga samhällsfrågor....


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Värtavägen 65
11538 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information