Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 207,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 207,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet förbereder dig för universitetsstudier

Är du på jakt efter ett gymnasieprogram som utmanar dig och som ger dig behörighet till de flesta utbildningar på högskola och universitet? Då har du hittat rätt. På Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra får du en grundlig träning i de naturvetenskapliga ämnena (kemi, fysik och biologi) samt matematik.

Biologi, kemi och fysik är tre ämnen som är centrala på naturvetenskapsprogrammet och på Klara Teoretiska Gymnasium får du lära dig att beskriva omvärlden med hjälp av vetenskapliga modeller som kan analyseras noggrannare med hjälp av matematiken.

Fördjupa dig i matematik

På naturvetenskapsprogrammet får du verkligen gräva ner dig i matematikens värld och upptäcka ämnets karaktär. Här får du bland annat fördjupa dig i algebra, analys av funktioner och skapandet av matematiska modeller.

Naturvetenskapligt förhållningssätt – vad innebär det?

Tanken med din utbildning på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra är att du ska utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt som du kan ha användning för i dina framtida studier eller i arbetslivet. Men vad betyder det egentligen? Jo det innefattar flera aspekter, men handlar särskilt om logiskt tänkande, resonemang, relevant språk, problemlösningsförmåga, systematiska iakttagelser och förmågan att söka och bearbeta information.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Naturvetenskapsprogrammet på Hermods Gymnasium studieförberedande program, med inriktning mot naturvetenskap. Efter examen ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst na-turvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. Om du vill få behörighet till ett särskilt utbildningsprogram kan du få möjlighet till at läsa till vissa kurser.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra
Värtavägen 65
11538 Stockholm

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra finns i moderna lokaler precis intill Gärdets T-banestation. Vår prioritet är att vara ett gymnasium där du kan nå dina mål. På KLARA Stockholm Östra vill vi ge dig en spännande, rolig och lärorik gymnasietid. ...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra och visa alla program.

Sponsrad