Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 278,3) * statistik från 2021

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap ÖsterportgymnasietLäs Naturvetenskap på Ystad Gymnasium

På naturvetenskapsprogrammet får du kunskaper om hur hela vår värld byggs upp. Du får lära dig om biologiska och kemiska processer i naturen samt hur fysikens och matematikens lagar ligger till grund för dessa. Här får du lära dig de naturvetenskapliga arbetsmetoderna från grunden. Mycket av dina studier kommer att bygga på laborationer, fältstudier och experiment. Matematikens betydelse för samtliga naturvetenskapliga ämnen är stor och genomsyrar programmet.

Programmet ger dig störst valmöjligheter till fortsatta studier på högskola och universitet. Inriktningen mot naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom de naturvetenskapliga ämnena. Inriktningen mot naturvetenskap och samhälle ger dig en tvärvetenskaplig grund där du studerar naturvetenskapen utifrån samhällsvetenskapliga perspektiv. Båda inriktningarna ger dig en bred förståelse för vetenskapens roll i samhällsutvecklingen och för de framtida utmaningar mänskligheten står inför.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

Alva Persson
Väldigt rolig utbildning om man är intresserad av matte och de naturvetenskapliga ämnena! bra lärare och stämning i arbetslagen!
Anonym
Jag har haft 3 bra år på naturprogrammet. Nästan alla mina lärare har varit fantastiskt dedikerade till sina elever och haft stor passion för sitt ämne. Det som varit tråkigt är förstås distansundervisningen, men även där tyckte jag att de flesta lärare gjorde det bästa av situationen och kämpade på för att hålla eleverna aktiva. Jag...
Visa hela
Linnea Jonröd
Det var riktigt nervös att välja gymnasielinje för det var ett nytt steg där allting förändrades, men det är inte avgörande och man ska inte känna en ångest över det. Ettan var ett riktigt intensivt år med nya vänner, lärare och en helt ny omgivning och jag har nog aldrig lärt mig så myckt som just det året och åren därefter. Varje dag lär man n...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Marcus berättar om sin tid på Ys...
Ystad Gymnasium

Med hjälp av Marcus som precis tagit studenten ska vi hjälpa dig att förstå det naturvetenskapliga programmet och dess två olika inriktningar bättre. Läs intervjun här!

Läs mer