Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Ystad Gymnasium, i Ystad
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 279,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 279,7)
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Läs Naturvetenskap på Ystad Gymnasium

På naturvetenskapsprogrammet får du kunskaper om hur hela vår värld byggs upp. Du får lära dig om biologiska och kemiska processer i naturen samt hur fysikens och matematikens lagar ligger till grund för dessa. Här får du lära dig de naturvetenskapliga arbetsmetoderna från grunden. Mycket av dina studier kommer att bygga på laborationer, fältstudier och experiment. Matematikens betydelse för samtliga naturvetenskapliga ämnen är stor och genomsyrar programmet.

Programmet ger dig störst valmöjligheter till fortsatta studier på högskola och universitet. Inriktningen mot naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom de naturvetenskapliga ämnena. Inriktningen mot naturvetenskap och samhälle ger dig en tvärvetenskaplig grund där du studerar naturvetenskapen utifrån samhällsvetenskapliga perspektiv. Båda inriktningarna ger dig en bred förståelse för vetenskapens roll i samhällsutvecklingen och för de framtida utmaningar mänskligheten står inför.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
4/5
Ossian
05 jun 2023
Väldigt Lärorikt

Att gå naturvetenskap var väldigt lärorikt. Efter man går kursen så har man med sig förståelsen för hur det mesta fungerar. Med de valbara kurserna så finns det mycket resurser ...

Visa hela
5/5
Anonym
12 jan 2023

Det är en rolig utbildning för alla som tycker om de naturvetenskapliga ämnena och man blir alltid utmanad! Det är mycket duktiga lärare som alltid är redo att hjälpa en när man...

Visa hela
4/5
Alva Persson
16 sep 2021

Väldigt rolig utbildning om man är intresserad av matte och de naturvetenskapliga ämnena! bra lärare och stämning i arbetslagen!

Ystad Gymnasium
Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...

Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad