Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium Östra

Klara Teoretiska Gymnasium Östra på Gärdet i Stockholm

Klara Teoretiska Gymnasium Östra (tidigare Hermods Gymnasium) hittar du i moderna lokaler på Värtavägen 65 precis intill Gärdets T-banestation på röda linjen. Skolan vänder sig till elever från hela Stockholm som är öppna, toleranta, ambitiösa och som önskar engagera sig i viktiga samhällsfrågor. Tradition och höga ambitioner förenas här med gemenskap och arbetsglädje.

Få en helhetssyn och lär dig av de bästa lärarna

Klara Teoretiska Gymnasium har en helhetssyn på utbildning, för att skolans elever ska utvecklas på flera sätt: intellektuellt, socialt, kulturellt, fysiskt och mentalt. Lärarna på Klara Teoretiska Gymnasium är engagerade och kunniga i sina ämnen och inspirerande pedagoger. Traditionell lärarledd undervisning står i fokus, liksom en skolmiljö där du ska kunna finna studiero och nå dina mål.

Gå på en skola med stark sammanhållning

På Klara Teoretiska Gymnasium Östra är sammanhållningen lika viktig som själva undervisningen. Skolans gemensamma aktiviteter, idrotts- och kulturarrangemang, traditioner och skolföreningar bidrar till en fin gemenskap. Under de tre år du går på Klara Teoretiska kommer skolan göra allt för att du ska växa och utmanas. Här finns en inspirerande och kreativ arbetsmiljö och lärare som kan sina ämnen.

Ha idrott på Friskis&Svettis

På Klara Teoretiska Gymnasium Östra har du idrott på Friskis & Svettis på Mästersamuelsgatan i city, där du har tillgång till moderna träningslokaler med både gym och idrottshall. Vill du ha ytterligare idrottsaktiviteter kan du välja att gå med i skolans idrottsförening. Föreningen är med och anordnar aktivitetsdagar och även evenemang på kvällarna som t.ex. badminton-turnering, bowlingafton mm. Skolan brukar även delta i Skol-DM inom t.ex. fotboll, innebandy och basket.

Här får du skollunch i egen regi

Klara Teoretiska Gymnasium Östra erbjuder skollunch i vår egen matsal på skolan. All mat lagas från grunden, och genom elevkåren kan elever vara med och påverka menyerna.

Läs mer på Klara Teoretiska Gymnasiums hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Klara Teoretiska Gymnasium Östra, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus på Klara Teoretiska Gymnasium Östra

Det är bara du som kan veta om Klara Teoretiska Gymnasium är skolan för dig. Det bästa sättet att ta reda på om du kommer trivas här är att besöka oss på öppet hus. Då får du träffa våra elever och lärare, som kan berätta allt om hur det är att gå på Klara Stockholm Östra. Passa också på att kika in i något av våra klassrum. Du kan också prata med vår rektor Oliver, eller vår studie- och yrkesvägledare och fråga om sådant som du inte fått svar på här på vår hemsida.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-11-27    Tid:   18:00 - 19:30
Datum:   2019-12-07    Tid:   12:00 - 14:00
Datum:   2020-01-25    Tid:   12:00 - 14:00
Datum:   2020-05-06    Tid:   18:00 - 19:30

Utbildningar

Videoreportage

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Klara Teoretiska Gymnasium Östra.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

11538 Stockholm

klaragymnasium.se

Forum om Klara Teoretiska Gymnasium Östra

Här kan du ställa frågor om Klara Teoretiska Gymnasium Östra och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
1 MERIT 2019-04-12   Vendela schilman Hej. Jag undrar vilken merit som behövs för ekonomi och samhälle. MVH Vendela
0 form av boende 2017-06-25   anonym jag undrar ifall ni hjälper till med eventuellt elevboende/lägenhet. Eller är det något eleven får fixa själv?
1 SL Kort 2015-07-03   Melisa Hej, Jag undrar får man SL kort om man bor långt ifrån skolan?
1 Antagningspoäng? 2012-10-08   Michelle Sandberg Vilket merit värde behövde man minst ha när man ansökte VT-12? Skulle verkligen uppskatta svar inom kort
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Klara Teoretiska Gymnasium Östra, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.