Visa gymnasium.se som: Mobil

Franska skolan i Stockholm

Välkommen till Franska Skolans Gymnasium!

Franska Skolans Gymnasium är en friskola som följer den svenska läroplanen men har en fransk profil. Den franska profilen är en del av skolans historia och denna historia tas med in i framtiden. Det innebär att all undervisning sker på svenska och att alla elever studerar franska på olika nivåer beroende på förkunskaper. Du behöver med andra ord inte ha läst franska för att börja här. Franska Skolans Gymnasium lär dig.

Franska Skolan är en av få skolor i Sverige som har både förskoleklasser, grundskola och gymnasium. På gymnasiet läser cirka 300 elever. Skolan ligger mitt i centrala Stockholm i de vackra kvarteren runt Johannes kyrka. Undervisningslokalerna är moderna samtidigt som mycket av den gamla charmen har bevarats.

Förberedelse inför framtiden

Franska Skolans Gymnasiums uppgift är att ge sina elever kunskap av hög kvalitet. Skolan vill att du som elev ska få ut så mycket som möjligt av din tid här och bli väl förberedd inför vidare studier och för ett aktivt liv i ett föränderligt globalt samhälle. I dagens internationella kommunikationssamhälle ser skolan det också som sin uppgift att utveckla elevernas förmåga att kommunicera på flera språk.

Skickliga pedagoger och många lärare

Skolans pedagoger är kunniga, kompetenta och engagerade. De utvecklar ständigt undervisningen för att den ska vara varierad och tydligt förbereda eleverna för framtiden. Alla lektioner är lärarledda och lärartätheten är hög. Eleverna på Franska Skolans Gymnasium känner sig sedda, trygga och uppnår mycket goda studieresultat.

Ett humanistiskt synsätt

Franska Skolans Gymnasiums uppgift är också att ge eleverna ett humanistiskt synsätt d.v.s. tron på och respekten för den enskilda människan och hennes förmåga att tillgodogöra sig kunskap och utvecklas till goda samhällsmedborgare i ett demokratiskt samhälle. Skolan är unik på ett flertal sätt och att visa tydlighet, tolerans och ömsesidig respekt är hörnstenarna i verksamheten. Det i kombination med skolans storlek och den blandning av nationaliteter som går här skapar en internationell, personlig och mycket studiestimulerande miljö.

Praktik utomlands

Franska Skolans Gymnasium erbjuder två veckors frivillig praktik i årskurs 2. Skolan kan förmedla praktikplatser i Paris för de elever som är intresserade av att få erfarenheter av att arbeta i internationell miljö och att utveckla sina språkkunskaper utomlands. Till exempel förmedlas praktikplatser på le Musée du Louvre, le Musée d’Orsay, restauranger, i affärer av olika slag, en bokhandel, en förskola och hos florist. Praktiken hjälper också eleven att få insikt i andra kulturer och vardagsliv samt ger möjligheter att knyta kontakter för framtiden.

Läs mer om Franska Skolans Gymnasium och på skolans hemsida. Ta även del av aktuella händelser, intressanta nyheter och gemenskapen genom att följa skolan på Instagram! #viärfranskaskolansgymnasium


Är du intresserad och vill veta mer om Franska Skolan gymnasium/ Ecole française, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Franska Skolan gymnasium/ Ecole française

Program

Högskoleförberedande program
Humanistiska programmet Ort Recensioner
Humanistiska programmet, Språk Stockholm          
(3)
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap Stockholm          
(16)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap Stockholm          
(4)
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Riksintag

Visa alla

Reportage

Franska skolans gymnasium

Norea, Hanna och Niklas berättar om Franska Skolans Gymnasium

Läs mer Franska Skolans Gymnasium

Läs vad Norea, Hanna och Niklas tycker om Franska Skolans Gymnasium. Norea läser sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet, Hanna andra året på Humanistiska programmet och Niklas första året på det Naturvetenskapsprogrammet. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Franska Skolan gymnasium/ Ecole française.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française
 91,7%
Stockholm
 78,2%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française 13,8
Stockholm 15,3
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 315


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Humanistiska programmet

.. .. .
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 12 2017
Genomsnittlig betygspoäng .. 15,5 15,6 2017
Andel behöriga till högskola .. 94,5 % 94,1 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Naturvetenskapsprogrammet

15,5 95,6 % .
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 52 2017
Genomsnittlig betygspoäng 15,5 15,7 15,8 2017
Andel behöriga till högskola 95,6 % 89,8 % 93,4 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Samhällsvetenskapsprogrammet

15,8 100,0 % .
  Stockholm Sverige År
Totalt antal studerande 40 2017
Genomsnittlig betygspoäng 15,8 14,7 14,4 2017
Andel behöriga till högskola 100,0 % 88,6 % 90,9 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française

Döbelnsgatan 9
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.franskaskolan.se

Recensioner

Icke Idrottaren   |   2018-09-30
Skolan är väldigt bra. Alla lärare är kompetenta men vissa är bättre än andra. Maten är helt okej men specialkosten verkar köket inte riktigt ha koll på. Skoldagarna varar många dagar fram till fem på kvällen. Om man har lång väg att pendla, mycket plugg och oförmågan att plugga på bussen blir det här väldigt svårt. 4/5 eftersom personale...
Visa hela
          (4)
Lea   |   2018-06-18
Fantastisk skola med super engagerade lärare som brinner för sitt ämne och för att lära ut. Aldrig känt mig mer hemma än på franska skolan!
          (5)
Anonym   |   2018-05-24
Skolan präglas av elitism där endast de coola kidsen med kontakter får skina. Lärarna bryr sig inte för fem öre om sina elever och styrelsen gör allt för att behålla det "goda ryktet vi har" vilket dessvärre innebär att tysta ned eleverna och inte ta hänsyn till elevernas åsikter eller tankar. Undervisningen skiljer sig starkt från andra gymnasi...
Skolledningen  |   2018-05-29  |   Kommentar:
Det var tråkigt att du uppfattar din skolsituation så negativ. Alla har rätt till sin åsikt och dina synpunkter tar vi till oss. Vi ser gärna att du tar kontakt med oss i skolledningen för närmare diskussion. Välkommen. ...
Visa hela
          (1)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Franska Skolan gymnasium/ Ecole française, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Norea, Hanna och Niklas berättar...

Läs vad Norea, Hanna och Niklas tycker om Franska Skolans Gymnasium. Norea läser sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet, Hanna andra året på Humanistiska programmet och Niklas första året på det Naturvetenskapsprogrammet. 

Läs mer
Recensioner
Franska Skolan gymnasium/ Ecole française
Utbildningsrecensioner
          (4,4)
Baseras på 25 recensioner