Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 39 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Franska Skolan i Stockholm

Språk och samhällskunskap på Franska skolans gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet ger kunskaper om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor sett både utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Som elev på inriktningen Samhällsvetenskap ska du bredda och fördjupa din förståelse av samhällsfrågor genom att tolka och förklara företeelser och sammanhang. Tanken är också att utveckla din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Samhällsvetenskapsprogrammet på Franska Skolans gymnasium har inriktningen Samhällsvetenskap. Förutom språkstudier i franska och latin, kinesiska, tyska eller spanska också läser du bland annat retorik, rätten och samhället samt entreprenörskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter Samhällsvetenskapsprogrammet kan du studera vidare på högskola eller universitet. Främst ger programmet förberedelse för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Franska Skolan gymnasium/ Ecole française söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Greta, Ellen och Simon på Franska Skolan gymnasium

Greta, Ellen och Simon på Franska Skolan gymnasium

Läs mer Franska Skolan gymnasium

Elever på Franska Skolan delar med sig av sina upplevelser och tankar av sin gymnasietid. De berättar även vad som fick dem att välja Franska Skolans Gymnasium och vad de vill göra i framtiden. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française

Franska Skolan

Välkommen till Franska Skolans Gymnasium!

Franska Skolans Gymnasium är en friskola som följer den svenska läroplanen men har en fransk profil. Den franska profilen är en del av skolans historia och denna historia tas med in i framtiden. Det innebär att all undervisning sker på...


Läs mer om Franska Skolan gymnasium/ Ecole française och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Franska Skolan gymnasium/ Ecole française

Döbelnsgatan 9
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.franskaskolan.se Utbildningens hemsida

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Simon
(5)
Nu går jag mitt andra år i det samhällsvetenskapliga programmet på Franska skolan – och det enda jag bekymrar mig över är att det enbart återstår ett år! Givetvis vill jag dock ta studenten, fastän min tid hittills har övertygat mig om att jag fattade rätt beslut att börja här. Jag fick reda på att skolan över huvud taget existerade redan i sj...
Visa hela
Alex
(5)
En skola med hög akademisk nivå (på de flesta lektioner) och man blir verkligen förberedd för kommande studier på högskolan. Om du vill ha en utbildning som verkligen ger något och förbereda sig för det som komma skall är Franska ett ypperligt val.
Lovisa
(5)
Det finns äldre rykten om att det endast går elever från den finare samhällsklassen i skolan. Det är ett förlegat hörsägen anser jag som tidigare elev. Visst finns det elever med föräldrar som innehar större kapital men det är inget de hävdar sig i. Undervisningen är toppen! Skollokalerna är väldigt fina och varsamt hanterade genom åren. Huvu...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Franska Skolan gymnasium/ Ecole française, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Franska skolans gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 6 recensioner.
Reportage
Greta, Ellen och Simon på Fransk...

Elever på Franska Skolan delar med sig av sina upplevelser och tankar av sin gymnasietid. De berättar även vad som fick dem att välja Franska Skolans Gymnasium och vad de vill göra i framtiden. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: