Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 219,7)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 219,7)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kunskapsgymnasiet Globen Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet Globen

Studierna på samhällsvetenskapsprogrammet startar med samhällsvetenskapens historia och fortsätter med analyser av samhällsutvecklingen ända fram till idag. Du kommer att lära dig att formulera och lösa problem, granska fakta och statistik samt utveckla din verbala och skriftliga förmåga.

På programmet läser du bland annat samhällskunskap, religion, historia, moderna språk, engelska, svenska och psykologi. Du kommer att arbeta med internationalisering, välfärd- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation. Genom vårt samarbetsprojekt Global Buddies får några samhällselever göra sina gymnasiearbeten vid en av våra systerskolor i Indien och även leda ett biståndsprojekt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

”Vårt vård- och omsorgsprogram är högskoleförberedande”

Kunskapsgymnasiet Globen

På vård- och omsorgsprogrammet blir du utbildad undersköterska. Kunskapsgymnasiet Globen är en av de skolor som dessutom har satsat på att ge sina vårdelever högskolebehörighet.
- Det var viktigt för mig när jag valde den här skolan. Jag vill definitivt läsa vidare efter studenten, säger vård- och omsorgseleven Bethial.

Samhällseleven Esmeralda: ”Det underlättar för att höja dina betyg”

Kunskapsgymnasiet Globen

Hon vill bli utredare eller kriminaltekniker, ser gymnasiet som en chans att lära känna nya människor och tycker den studiecoachning, som finns på schemat varannan vecka, hjälper henne i skolarbetet.
- Tillsammans med din studiecoach sätter du personliga mål i alla ämnen, som du sedan jobbar mot. Det underlättar för att höja dina betyg, säger Esmeralda, som läser samhällsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kunskapsgymnasiet Globen
Arenavägen 23
121 27 STOCKHOLM

Kunskapsgymnasiet Globen - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet Globen får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa examination. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Våra lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i...

Läs mer om Kunskapsgymnasiet Globen och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
Tuba
18 feb 2021
Skön stämmning, bra lärare

Jag har nu snart gått 2 år på kunskapsgymnasiet i globen och tänkte skriva lite om hur min upplevelse har varit hittills. Jag började på ett annat gymnasium och trivdes inte där...

Visa hela
4/5
S
08 aug 2016
Bra skola

Ingen skola för dig om du är rätt så slapp med plugg och tror att detta system räcker för dig. Här är lärarna väldigt engagerade och man får rätt så många läxor/prov. WS är ocks...

Visa hela
Sponsrad