Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 252,5
    (medelvärde: 287,5) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-10-27

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet Österportgymnasiet YstadLäs Samhällsvetenskap på Ystad Gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig kunskaper om demokrati, genus, kommunikation, etik och miljö. Du studerar även hur vi påverkar och påverkas av vår omvärld ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bra grund för fortsatta studier vid universitet eller högskola.

På samhällsvetenskapsprogrammet kan du välja en av tre inriktningar: samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller medier, information och kommunikation. Du får också möjlighet att åka på studieresor knutna till programmet exempelvis till Stockholm, Berlin eller Richmond University i London som programmet samarbetar med.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 6 recensioner.

Anton Salomonsson
Det är helt fantastisk skola med bra miljöer och fantastiska lärare. Samhälls programmet är perfekt för dig som är nyfiken och vill bredda dina kunskaper om samhället med hjälp av kurser som historia, samhällskunskap och massa annat som psykologi och filosofi.
Anonym
Utbildningen var bra och kan rekommendera den för andra som är intresserad av de samhällsinriktade ämnena och har drivet som krävs. Förhoppningsvis blir det inte mer distansundervisning vilket kommer göra det mycket roligare.
SJ
På denna utbildning utvecklas alla SO-ämnen du har lärt dig på högstadiet vilket är perfekt de som uppskattar dem. Lärarna som lär ut dessa ämnen och övriga ämnen är väldigt bra och på exempelvis prov och läxor får du reda på vad du kan göra bättre tills nästa gång, något som säkerligen kommer gynna ditt betyg då och i framtiden.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information