Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 240,0
    (medelvärde: 280,1) * statistik från 2019/20

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet Österportgymnasiet YstadLäs Samhällsvetenskap på Ystad Gymnasium

När du läser Samhällsvetenskapsprogrammet får du utveckla dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och i övriga världen. Du får kunskap om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum och om samspelet mellan individ och samhälle. Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program.

I utbildningen kommer du i kontakt med viktiga frågor som etik, miljö, demokrati, genus och kommunikation. Du får också kunskap om maktstrukturer ur sociala, ekonomiska och politiska aspekter.

Tre inriktningar erbjuds på Samhällsvetenskapsprogrammet:
• Beteendevetenskap
• Medier, information och kommunikation
• Samhällsvetenskap

Inriktning Samhällsvetenskap

När du läser inriktning Samhällsvetenskap får du kunskaper om hur olika samhällen fungerar och hur människors situation ser ut och förändras beroende på i vilken del av världen man lever. Du lär dig att förstå och förklara sammanhang och händelser som du hör om eller läser om i olika medier genom att fördjupa dig i olika samhällsfrågor som till exempel ekonomiska kriser, terrorism, politiska samarbeten och organiserad brottslighet.

Du får breda kunskaper och utvecklar din förmåga att granska, argumentera och övertyga i både tal och skrift. Du blir väl förberedd för studier vid högskola eller universitet.

Ystad Gymnasium har internationella samarbeten där du har möjlighet att engagera dig och resa under din gymnasietid. Bland annat finns det ett samarbete med skolor i Tyskland, Polen och Danmark som kallas Fyra Hörn.

Du har möjlighet att profilera dig

Ystad Gymnasium har ett brett utbud av individuella val, programfördjupningskurser och språk, vilket gör det möjligt för dig att profilera dig utifrån vad just du har för intressen. Efter Samhällsvetenskapsprogrammet har du en bred arbetsmarknad framför dig oavsett vilken inriktning du väljer. Gymnasieprogrammet ger dig en bra teoretisk grund för fortsatta studier vid universitet eller högskola.

Du får många möjligheter efter Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet gör det möjligt för dig att söka till yrken som:

• Psykolog
• Socionom
• Journalist
• Polis
• Jurist
• Lärare
• Terapeut

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 3 recensioner.

Matilda
(5)
Ett jättebra program för dig som är intresserad av SO-ämnena. Trots att det kan verka "tråkigt" kan du via de individuella valen få en mer spännande utbildning fastän du läser liknande ämnen som på högstadiet.
mattias svensson
(1)
Skulle gått ekonomi för samhälle är det mest meningslösa jag läst, lärt mig noll, förutom på rätten och samhälle som var bra, tack vare Jan artursson som är en bra lärare
Nina
(3)
Rektorn brydde sig inte om elevernas åsikter. Lade in "språkvärlden" som försummade språkbetygen. Det fanns bra lärare men inte gott om de. De lärarna som jag hade mest särbehandlade eleverna och de eleverna som inte tyckte om att höras och synas fick sämre betyg. Det var dessutom alltid kallt i skolans lokaler.
Österport Kommentar:
Vad tråkigt att läsa om dina erfarenheter på vår skola. Jag förstår av det du skriver att det var några år sedan du tog studenten och mycket har hänt på skolan sedan dess. ”Språkvärlden” var ett försök att skapa möjligheter för eleverna att läsa flera olika moderna språk på ett flexibelt sätt utan fastlagda lektioner. Tyvärr visade sig detta pro...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 3 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: