Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap

Påhlmans Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 55 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 251,1
  (Lägsta: 230) * statistik från 2017
Samhälle, Samhälle

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet på Påhlmans Gymnasium

På Påhlmans Gymnasium läser du samhällsvetenskapliga programmet med profilen Human Business. Detta är Påhlmans idé om hur framgångsrikt företagande måste ta hänsyn till så väl ekonomi som miljö och människor för att kunna lyckas i ett långt perspektiv. Här får du en mycket bred gymnasieutbildning som gör dig behörig att läsa vidare på högskola och universitet efter gymnasiet. Det går att bredda sin behörighet ytterligare under sista året genom att läsa en ytterligare kurs i engelska.

Genom att jobba ämnesövergripande får du en tydligare bild av hur ämnen som ekonomi, samhälle och miljö hänger samman. Ofta jobbar du och dina klasskamrater i större projekt och dessa kan exempelvis handla om hur vi shoppar. Genom att binda samman ämnen som psykologi, samhällsvetenskap och ekonomi kan du få en förståelse för hela processen. I samband med projekt bjuds även näringslivet och ideella organisationer in.

Inriktning samhällskunskap

Inriktning samhällskunskap är för dig som vill påverka din omvärld. Här får du kunskap om hur samhället utvecklas och om hur politik och ekonomi formar vår värld.

Under utbildningen tränas du i att se samhällsfrågor och problem ur olika perspektiv. Väljer du att läsa samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap så fördjupar du dig inom ämnena historia, religion och samhällsvetenskap.

Ur inriktningens innehåll:

 • Samhällsutveckling
 • Politik
 • Ekonomi
 • Analysförmåga
 • Fördjupning inom historia, religion och samhällsvetenskap

  Möjligheter efter gymnasiet:
 • Vidare studier inom juridik
 • Vidare studier för polisyrken
 • Vidare studier inom statsvetenskap
 • Vidare studier inom journalistik

  Exempel på framtida yrken:
 • Jurist
 • Polisyrken
 • Statsvetare
 • Journalist


Praktik

Alla elever erbjuds arbetslivspraktik under två veckor i årskurs 3, något teoretiska utbildningar normalt inte har. Praktiken är en del av ämnet ledarskap och här får eleverna möjlighet att praktisera sina kunskaper och studera ledarskap och organisationer i verkligheten.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Påhlmans Gymnasium

Påhlmans Gymnasium

Är du intresserad av entreprenörskap och siktar på en framgångsrik karriär i näringslivet? Då är Påhlmans Gymnasium rätt plats att starta på. Vi är ett teoretiskt gymnasium och undervisningen är särskilt anpassad för dig som siktar mot högre studier. Vårt...


Läs mer om Påhlmans Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Gymnasium

Hagagatan 23 A
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.pahlmansgymnasium.se

Recensioner

Påhlmansfiasko
(1)
nästan ingen hjälp för elever med läs och skriv svårigheter, vikarier som sänker ditt betyg och lärare som vill att man ska misslyckas genom att inte hjälpa elever att nå högre nivåer.
Lars Andreasson, Biträdande rektor Kommentar:
Vi erbjuder alla våra elever extra stöd i svenska, engelska och matte och andra ämnen när det är aktuellt. Våra lärare har eleverna och deras kunskapsutveckling i fokus. Oavsett de individuella förkunskaperna är det lika viktigt att varje elev kan sträva mot högre nivåer och nå sina mål. Tråkigt att du har en negativ upplevelse. Du är välkomm...
Visa hela
;)
(1)
Har många kompisar som har dyslexi, adhd och andra diagnoser som måste jaga alla lärare i skolan för att sedan kanske få den hjälp dem behöver. Det känns som att vissa lärare arbetar emot eleverna istället för att ro åt samma håll.
Biträdande rektor Kommentar:
Tråkigt att upplevelsen varit så. Påhlmans gymnasium har ett fullskaligt elevhälsoteam med specialpedagog, kurator, skolsköterska och syv samt skolläkare och psykolog vid behov. Vi erbjuder extrastöd i matte, svenska, engelska och naturkunskap. Lärarna har en gedigen erfarenhet och vi sätter extra stort värde i förmågan att sätta eleven i centru...
Visa hela
:(
(1)
fick en vikarie på gymnasiearbetet nu ligger våran grupp efter alla andras, tack påhlmans <3.
Biträdande rektor Kommentar:
Ibland behöver en lärare vara tjänstledig under en begränsad tid och då sätter vi in vikarie. På Påhlmans gymnasium har vi också vikarier för korta sjukperioder. Aldrig en inställd lektion är vårt motto!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter: