Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Rudbeck
Programinformation
Sollentuna
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

En film om Samhällsvetenskapsprogrammet på Rudbeck.

   

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Rudbeck

Inriktning Samhällsvetenskap

Är du intresserad av människor, samhällsfrågor och internationella relationer? Vill du få kunskap om kommunikation och ledarskap? Brinner du för att skriva och uttrycka dig genom olika medier? I så fall kanske Samhällsvetenskapsprogrammet är något för dig!

När du läser Samhällsvetenskapsprogrammet får du en mycket bred utbildning som ger dig många valmöjligheter till vidare studier. Programmet ger dig kunskaper om samspelet mellan individ och samhälle. Du får lära dig om demokrati, kommunikation, etik och genus. Du får också kunskaper om hur olika faktorer påverkar möjligheter att bygga ett hållbart samhälle.

Diskussion och argumentation är en viktig del i undervisningen och du får lära dig att motivera dina val med välgrundade argument. Du får jobba mycket med att söka, bearbeta och kritiskt granska information.

När du är klar med gymnasieutbildningen och eventuella vidare studier kanske du jobbar som samhällsvetare, journalist, lärare, statsvetare, polis, socionom eller art director.

Det första året är gemensamt för alla på Samhällsvetenskapsprogrammet. Inför andra året väljer du inriktning, fördjupningskurser och individuellt val.

Inriktningar

På Samhällsvetenskapsprogrammet kan du välja att läsa följande inriktningar:

  • Beteendevetenskap
  • Medier, information och kommunikation
  • Samhällsvetenskap

Inriktning Samhällsvetenskap

Väljer du den samhällsvetenskapliga inriktningen får du lära dig mer om olika samhällsstrukturer och människors olika livsvillkor. Du får fördjupade kunskaper i historia, religion och samhällskunskap och du breddar din förståelse för samhällsfrågor.

Inriktningskurser

De kurser som ingår i inriktningen är:

  • Geografi 1
  • Historia 2a
  • Religionskunskap 2
  • Samhällskunskap 2 och 3

Fördjupningskurser

Programfördjupningen på inriktning Samhällsvetenskap är 300 poäng. Här får du själv välja kurser, vi har inget förutbestämt fördjupningspaket som många andra gymnasieskolor har. Vill du fördjupa dig inom samhällskunskap har vi flera fördjupningskurser, bland annat internationell ekonomi och internationella relationer. Du kan också välja att läsa mer inom till exempel moderna språk, biologi eller kanske entreprenörskap.

Du har även 200 poäng individuellt val att välja. Då får du fritt välja kurser inom vårt stora kursutbud.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeck

Rudbeck är en populär gymnasieskola i Sollentuna med ett stort utbud av program, inriktningar och kurser. Alla elever är inte likadana, vill inte exakt samma sak, är inte bäst på samma sak och kommer inte att ägna sig åt samma...


Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeck

Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

 Visa telefonnummer
www.rudbeck.se

AST-enheten

AST-enheten

Rudbecks AST-enhet finns för dig som vill studera i en lugn miljö. Du får struktur med möjligheter till individuella anpassningar och en möjlighet att nå goda studieresultat. Vi erbjuder små klasser, hemklassrum med egen arbetsplats, lugn miljö i en avgränsad del av skolan, hög personaltäthet och personal med goda kunskaper om vad en diagnos inom Autismspektrat kan innebära.

Du kan läsa alla dina kurser inom AST-enheten men har också möjlighet att välja dina Individuella val ur resten av skolans kursutbud.

Vem kan söka till AST-enheten?

Du som söker till oss är behörig till ditt program samt har en färdigutredd diagnos inom Autismspektrat. I samband med ansökan blir du kallad till en intervju där vi avgör om du blir antagen.

Vilka program har jag möjlighet att studera på?

Inom AST-enheten har du möjlighet att studera på

  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Rudbeck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Rudbeck
Jag går på ett annat gymnasium och vill byta till Rudbeck
Jag vill få en katalog hemskickad
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information