Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

ProCivitas privata gymnasium Stockholm
Programinformation
Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-26
2020-01-28
2020-04-28

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet på ProCivitas Stockholm

Målet med samhällsvetenskapsprogrammet har på ProCivitas länge varit och är fortfarande att erbjuda Sveriges bästa gymnasieutbildning. För att jobba mot det målet har ProCivitas framför allt jobbat med att åstadkomma en konkret praktisk koppling till näringslivet och verksamheter utanför den vanliga skolvärlden.

Samhällsvetenskapsprogrammet på ProCivitas Stockholm passar dig som huvudsakligen vill skaffa dig kunskaper och nyttiga erfarenheter inför ditt kommande arbetsliv. Efter gymnasiet kommer du att ha många valmöjligheter när det kommer till fortsatta studier. På ProCivitas Stockholm har samhällsvetenskapsprogrammet en tydlig riktning mot ekonomi, internationalisering och ledarskap.

Inriktning Samhällsvetenskap

En inriktning mot samhällsvetenskap innebär att du fördjupar dig inom ämnen som historia, religionskunskap och samhällskunskap.

  • Geografi 1
  • Historia 2a
  • Religionskunskap 2
  • Samhällskunskap 2
  • Samhällskunskap 3

Efter gymnasiet

Många av de elever som tidigare läst ProCivitas samhällsvetenskapsprogram har efter studenten huvudsakligen valt att läsa vidare på universitet eller högskola. Många söker sig till Handelshögskolan i Stockholm eller andra ekonomiutbildningar i landet eller utlandet. Men alla väljer inte att försätta med ekonomi utan istället läser till jurister, lärare, mm.

Film

På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som ProCivitas privata gymnasium Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Här vill alla gå universitetet sen. Alla stöttar varandra"

"Här vill alla gå universitetet sen. Alla stöttar varandra"

Läs mer ProCivitas Privata Gymnasium

Frida studerar naturvetenskap på ProCivitas, här berättar hon om skolan, varför hon valde Naturvetenskapsprogrammet och ger råd till elever som ska söka till gymnasiet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

ProCivitas-Stockholm

Vår målsättning är det blir Stockholms, och Sveriges, bästa gymnasium. Som elev på ProCivitas kan du förvänta dig en skolgång utöver det vanliga. Vi vill att du, utöver att få gedigna teoretiska kunskaper, ska förbättra din sociala och kommunikativa kompetens samt...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

Sandbacksgatan 10
11621 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Här vill alla gå universitetet ...

Frida studerar naturvetenskap på ProCivitas, här berättar hon om skolan, varför hon valde Naturvetenskapsprogrammet och ger råd till elever som ska söka till gymnasiet.

Läs mer