Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 240,0
    (medelvärde: 280,1) * statistik från 2019/20

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Sam media på ÖsterportgymnasietInriktning Medier, information och kommunikation på Ystad Gymnasium

Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklas dina kunskaper om samhällsförhållanden i både Sverige såväl som i övriga delar av världen. Du lär dig även att se samspelet mellan individ och samhälle och hur människors livsvillkor varierar över tid och rum. Samhällsvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande gymnasieutbildning.

Under utbildningen kommer du i kontakt med bland annat dessa viktiga frågor; demokrati, miljö, etik, genus och kommunikation. Du studerar också maktstrukturer ur ekonomiska, politiska och sociala aspekter.

Tre inriktningar erbjuds på Samhällsvetenskapsprogrammet:
• Beteendevetenskap
• Medier, information och kommunikation
• Samhällsvetenskap

Inriktning Medier, information och kommunikation

Som elev på inriktningen Medier, information och kommunikation jobbar du med alla medier, både innehållsmässigt och tekniskt. Du lär dig layout för trycksaker och digitala medier, samt får kunskap om produktion av film, tv och radio. Inom inriktningen lär du dig också om intervjuteknik och hur man förmedlar budskap på ett intresseväckande sätt till olika målgrupper och i olika syften.

Inriktningen ger dig bred kunskap om digital medieteknik, vilket är något du har användning för inom de flƒesta yrken och högre utbildningar. För att ditt arbete ska bli så verklighetsförankrat som möjligt publiceras allt material som texter, webbmaterial, tidningar, och trycksaker på programmets egen hemsida. Ni elever kan därmed också ta del av varandras arbeten och lära er av varandra samt att allmänheten kan ta del av det ni skapar inom programmet.

Profilera dig utifrån dina intressen

På Ystad Gymnasium finns det ett brett utbud av individuella val, programfördjupningskurser och språk. På så sätt kan du profilera dig utifrån dina intressen. Oavsett vilken inriktning du väljer har du en bred arbetsmarknad framför dig. Du som läser Samhällsvetenskapsprogrammet får en bra teoretisk grund för fortsatta studier på universitet eller högskola.

Du har många möjligheter efter gymnasieutbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig möjlighet att söka till yrken som exempelvis:

• Psykolog
• Socionom
• Journalist
• Polis
• Jurist
• Lärare
• Terapeut

Passande yrken för dig som läser inriktning Medier, information och kommunikation kan vara:

• Fotograf
• Webbredaktör
• Grafisk designer
• Yrkesroller inom film, radio och tv

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Selma
(4)
Att gå samhälle media var för mig ett solklart val och jag är väldigt nöjd med hur det blev. Man fick ta del av både praktiska och teoretiska lektioner och att vara kreativ var en daglig uppgift. Jätteroligt program där jag har lärt mig mycket.
Hejohoj
(4)
Superrolig linje! Bra lärare som gör undervisningen rolig och lärorik. Det enda är att vi har haft alldeles för lite utrustning och inte nu förrens vi slutar då blir allt renoverat.. livestudio osv som vi knappt kunnat använda pga dålig utrustning. Men överlag är det en superrolig utbildning och är man intresserad utav media och journalistik så ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: