Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 252,5
    (medelvärde: 287,5) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-10-27

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Sam media på ÖsterportgymnasietInriktning Medier, information och kommunikation på Ystad Gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig kunskaper om demokrati, genus, kommunikation, etik och miljö. Du studerar även hur vi påverkar och påverkas av vår omvärld ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bra grund för fortsatta studier vid universitet eller högskola.

På samhällsvetenskapsprogrammet kan du välja en av tre inriktningar: samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller medier, information och kommunikation. Du får också möjlighet att åka på studieresor knutna till programmet exempelvis till Stockholm, Berlin eller Richmond University i London som programmet samarbetar med.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Julia Andersson
Jag har alltid känt att jag inte passat in någonstans, men på Ystads Gymnasium ändrades allt. Stöttningen som man konstant får utav lärare och allmän personal är precis vad jag har behövt. Ens klasskompisar accepterar alltid en för den man är och man har aldrig känslan utav någon dömer en utan man alltid hör hemma. Inom skolans lokaler känner ma...
Visa hela
Selma
Att gå samhälle media var för mig ett solklart val och jag är väldigt nöjd med hur det blev. Man fick ta del av både praktiska och teoretiska lektioner och att vara kreativ var en daglig uppgift. Jätteroligt program där jag har lärt mig mycket.
Hejohoj
Superrolig linje! Bra lärare som gör undervisningen rolig och lärorik. Det enda är att vi har haft alldeles för lite utrustning och inte nu förrens vi slutar då blir allt renoverat.. livestudio osv som vi knappt kunnat använda pga dålig utrustning. Men överlag är det en superrolig utbildning och är man intresserad utav media och journalistik så ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information