Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Specialpedagogisk profil

S:t Martins gymnasium, i Sundbyberg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Specialpedagogisk profil

Du läser gymnasiekurser i anpassad studiemiljö i ett hemklassrum med en bestämd plats och egen dator. Vi arbetar med NPF-anpassningar både på grupp- och individnivå. Studieplanering sker på individnivå.

Den specialpedagogiska verksamheten innebär att du kommer att tillhöra en liten mentorsgrupp om max 10 elever. Dina skoldagar organiseras så tydligt och förutsägbart som möjligt. Vi strävar mot en så tydlig struktur på lektionsupplägg och arbetsuppgifter som möjligt. I undervisningen varierar vi olika former av uppgifter och redovisningsformer. Din mentor som också är specialpedagog hjälper och stöttar dig med arbetet att planera, sortera och prioritera dina studier.

På ett pass i ditt schema tränar du studieteknik eller fördjupar dina studier. Du undervisas av lärare med erfarenhet av och kunskap om funktionsvariationer.

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Specialpedagogisk profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundbyberg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Specialpedagogisk profil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Specialpedagogisk profil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
S:t Martins gymnasium
Rissneleden 142
174 57 Sundbyberg

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium ligger på Rissneleden 142 (Valla park) i Sundbyberg. Skolan ligger nära bussar och T-banestationen Rissne.  Yrkesprogrammen leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå högskolebehörighet. Våra program: Barn- och fritidsprogrammet: Pedagogiskt och socialt arbete Fordons- och transportprogrammet,...

Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Sponsrad