Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 277,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 277,5)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

för dig som vill kombinera lärande av ekonomi och franska!

Är du intresserad av internationellt företagande och entreprenörskap? Vill du lära dig franska? Då är ekonomiprogrammet något för dig.

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi innebär såväl teoretiska som praktiska studier och du får en försmak av hur det är att studera i en internationell miljö.

Du kommer lära dig om företags roll och ansvar i en global värld. Du kommer dessutom få utveckla din kreativitet och företagaranda genom att starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung företagsamhet. Genom skolans goda kontakter och internationella kopplingar kommer du få lyssna på intressanta föreläsningar, göra studiebesök och skapa kontakter med verksamma företagare.

Ekonomiprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som öppnar upp dörrarna till din framtid inom ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga områden. Du kommer förberedas för högre studier internationellt genom att läsa både engelska och franska. Du får dessutom möjlighet att omsätta kunskaperna praktiskt genom språkutbyten i Frankrike och praktik i Paris.

Om Franska skolan

Franska Skolan är en svensk friskola med fransk profil. Den franska profilen är en del av skolans historia. Skolan grundades år 1862 av S:t Josefssystrarna från Chambéry i Frankrike. De sista systrarna lämnade skolan 1978 då stiftelsen Franska Skolan tog över driften.

Gymnasiet är öppet för alla och antagning sker på betyg. Den franska profilen innebär att alla elever på skolan läser franska på olika nivåer. Vi har kurser från nybörjare till universitetsnivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Isak studerar Samhällsvetenskap på Franska Skolans Gymnasium

Franska Skolans Gymnasium

Isak är 17 år och studerar andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet på Franska Skolans Gymnasium, en skola i centrala Stockholm med fransk språkprofil. Läs intervjun där han berättar om varför han valde sin utbildning och hur skolans upplägg är. 

Karin studerar Naturvetenskap på Franska Skolans Gymnasium

Franska Skolans Gymnasium

Karin är 16 år gammal och studerar på Naturvetenskapsprogrammet på Franska Skolans Gymnasium. Läs intervjun med henne där hon berättar om sin utbildning, skolan och vad hon vill göra i framtiden!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Franska Skolans Gymnasium
Döbelnsgatan 9
111 83 Stockholm

Välkommen till Franska Skolans Gymnasium!

En lång historia kort... Franska Skolan är en svensk friskola med fransk profil. Den franska profilen är en del av skolans historia. Skolan grundades år 1862 av S:t Josefssystrarna från Chambéry i Frankrike. De sista systrarna lämnade skolan 1978 då...

Läs mer om Franska Skolans Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad