Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Franska Skolans Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 155,0
    (medelvärde: 262,4) * statistik från 2022
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

för dig som vill kombinera lärande av ekonomi och franska!

Är du intresserad av internationellt företagande och entreprenörskap? Vill du lära dig franska? Då är ekonomiprogrammet något för dig.

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi innebär såväl teoretiska som praktiska studier och du får en försmak av hur det är att studera i en internationell miljö.

Du kommer lära dig om företags roll och ansvar i en global värld. Du kommer dessutom få utveckla din kreativitet och företagaranda genom att starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung företagsamhet. Genom skolans goda kontakter och internationella kopplingar kommer du få lyssna på intressanta föreläsningar, göra studiebesök och skapa kontakter med verksamma företagare.

Ekonomiprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som öppnar upp dörrarna till din framtid inom ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga områden. Du kommer förberedas för högre studier internationellt genom att läsa både engelska och franska. Du får dessutom möjlighet att omsätta kunskaperna praktiskt genom språkutbyten i Frankrike och praktik i Paris.

Om Franska skolan

Franska Skolan är en svensk friskola med fransk profil. Den franska profilen är en del av skolans historia. Skolan grundades år 1862 av S:t Josefssystrarna från Chambéry i Frankrike. De sista systrarna lämnade skolan 1978 då stiftelsen Franska Skolan tog över driften.

Gymnasiet är öppet för alla och antagning sker på betyg. Den franska profilen innebär att alla elever på skolan läser franska på olika nivåer. Vi har kurser från nybörjare till universitetsnivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Karin studerar Naturvetenskap på Franska Skolans Gymnasium

Karin är 16 år gammal och studerar på Naturvetenskapsprogrammet på Franska Skolans Gymnasium. Läs intervjun med henne där hon berättar om sin utbildning, skolan och vad hon vill göra i framtiden!Isak studerar Samhällsvetenskap på Franska Skolans Gymnasium

Isak är 17 år och studerar andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet på Franska Skolans Gymnasium, en skola i centrala Stockholm med fransk språkprofil. Läs intervjun där han berättar om varför han valde sin utbildning och hur skolans upplägg är. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Franska Skolans Gymnasium

Välkommen till Franska Skolans Gymnasium!

En lång historia kort... Franska Skolan är en svensk friskola med fransk profil. Den franska profilen är en del av skolans historia. Skolan grundades år 1862 av S:t Josefssystrarna från Chambéry i Frankrike. De sista systrarna lämnade skolan 1978 då...


Läs mer om Franska Skolans Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Franska Skolans Gymnasium

Döbelnsgatan 9
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer
franskaskolansgymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Franska Skolans Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Franska skolans gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Isak studerar Samhällsvetenskap ...
Franska Skolans Gymnasium

Isak är 17 år och studerar andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet på Franska Skolans Gymnasium, en skola i centrala Stockholm med fransk språkprofil. Läs intervjun där han berättar om varför han valde sin utbildning och hur skolans upplägg är. 

Läs mer
Karin studerar Naturvetenskap på...
Franska Skolans Gymnasium

Karin är 16 år gammal och studerar på Naturvetenskapsprogrammet på Franska Skolans Gymnasium. Läs intervjun med henne där hon berättar om sin utbildning, skolan och vad hon vill göra i framtiden!

Läs mer