Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Malmö Fria Läroverk
Programinformation
Malmö
Antal elever: 16 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 206,3) * statistik från 2017
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

Ekonomi & entreprenörskap på Malmö Fria Läroverk

Vårt Ekonomiprogram kännetecknas av att vi varierar undervisningen genom att blanda traditionella lektioner med verklighetsbaserade case, studiebesök, gästföreläsningar och andra praktiska övningar. Det gör att du under studietiden förbereds för vidare studier på handelshögskola eller universitet och att du får en inblick i de olika yrken som en ekonomiutbildning kan leda till.

År 1 på Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Första året på Ekonomiprogrammet får du en bred förståelse för ämnet. Du fokuserar på ekonomi och företagande samtidigt som du läser många förberedande kurser inför en högskoleutbildning. I kursen Företagsekonomi 1 provar du på och upptäcker olika delar av din framtid inom ekonomiområdet.

År 2 på Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Andra året fördjupas din kunskap inom företagsekonomi samtidigt som du läser kurser i juridik. Genom val av intresseområde väljer du själv vilket område du vill utveckla och specialisera dig inom. Samtidigt fortsätter du att läsa förberedande kurs er inom exempelvis Matematik och Engelska som förbereder dig för högskolan.

År 3 på Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Tredje året läser du breddande kurser inom till exempel Psykologi, Företagsekonomi 2 samt och Entreprenörskap och företagande. Dessutom har du möjligheten att själv välja inriktning för din utbildning genom val av intresseområde och gymnasiearbete. Dina val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan, ge dig möjlighet att specialisera dig inom särskilda delar av ekonomiområdet eller fördjupa dig i ditt intresse.

Plugga vidare inom ekonomi

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och utgör en bra grund för dig som vill läsa vidare efter gymnasiet för att bli exempelvis civilekonom, mäklare, jurist eller maknadsförare.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Malmö Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Malmö Fria Läroverk

Malmö Fria Läroverk – för studier och träning

Malmö Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Skolan brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom Malmö Fria Läroverk är övertygad om att det är...


Läs mer om Malmö Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malmö Fria Läroverk

Stadiongatan 25
217 62 Malmö

 Visa telefonnummer
malmo.laroverken.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Malmö Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information