Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Svenska Skolan i Paris
Programinformation
Paris
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

Läs Ekonomiprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Vill du studera utomlands i kärlekens stad? Har du ett intresse för ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga ämnen? Ekonomiprogrammet på Svenska skolan i Paris ger dig goda förutsättningar för att studera vidare på högskola eller universitet.
Läser du ekonomiprogrammet på SSP innebär det att du dessutom kommer lära dig det franska språket och få språk- och kulturkompetens.

Inriktning ekonomi

Går du inriktning ekonomi kommer du få kunskaper inom samhällsekonomi, företagsekonomi, juridik, företagande och psykologi. Du lär dig dessutom om entreprenörskap, företagande och ledarskap. Läser du inriktning ekonomi på Svenska Skolan i Paris kommer du dessutom få förstärkt undervisning i franska.

Kurser som ingår i inriktning Ekonomi är:

  • Entreprenörskap och företagande
  • Företagsekonomi 2
  • Matematik 3b

Gör franska till ditt andraspråk

Du som elev lär dig att kommunicera på ett naturligt sätt på franska samtidigt som du lär dig formellt korrekt, skriven franska. Alla elever på SSP nivågrupperas efter förkunskaper och läser vanligtvis 200p franska per läsår, vilket motsvarar dubbel takt i förhållande till svenska gymnasieskolor i Sverige.

Undervisningen i franska erbjuds från och med steg 1 och lärs ut av både svenska pedagoger men också en infödd fransklärare för de högre stegen. Oavsett steg gör franskgrupperna gemensamma projekt med franska språket i centrum.

Få en svensk gymnasieexamen i Paris

På Svenska Skolan i Paris kan du studera ett eller flera läsår. Du kan även gå tredje året och ta studenten på SSP. Skulle du välja att läsa ett år räknas utbildningen in i din svenska gymnasieexamen och du får tillgodoräkna dig hela utbildningsåret, vilket betyder att du fortsätter med nästa årskurs när du kommer tillbaka till Sverige och din hemskola.

     Sista ansökningsdatumet är förlängt till 1 maj 2020!     

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Läs mer Svenska Skolan i Paris

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Svenska Skolan i Paris

Svenska Skolan i Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning....


Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

 Visa telefonnummer
svenskaskolanparis.com Utbildningens hemsida

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner.

Ssp-elev
(2)
Schemat för de flesta elever är inte till förmån för dem. Långa dagar och mycket håltimmar. Det finns tillgång till ett antal studieplatser i ett bibliotek men ibland så låses det. Alternativet är att sätta sig i ett klassrum och hoppas på att man inte blir utkastad alltför tidigt. Kvalitén på undervisningen är tyvärr under förväntan, både när d...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Svenska Skolan i Paris, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Samuel och Linn berättar om gymn...

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: