Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Läs Ekonomiprogrammet på Svenska Skolan i Paris

Vill du studera utomlands i kärlekens stad? Har du ett intresse för ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga ämnen? Ekonomiprogrammet på Svenska skolan i Paris ger dig goda förutsättningar för att studera vidare på högskola eller universitet.
Läser du ekonomiprogrammet på SSP innebär det att du dessutom kommer lära dig det franska språket och få språk- och kulturkompetens.

Inriktning ekonomi

Går du inriktning ekonomi kommer du få kunskaper inom samhällsekonomi, företagsekonomi, juridik, företagande och psykologi. Du lär dig dessutom om entreprenörskap, företagande och ledarskap. Läser du inriktning ekonomi på Svenska Skolan i Paris kommer du dessutom få förstärkt undervisning i franska.

Kurser som ingår i inriktning Ekonomi är:

  • Entreprenörskap och företagande
  • Företagsekonomi 2
  • Matematik 3b

Gör franska till ditt andraspråk

Du som elev lär dig att kommunicera på ett naturligt sätt på franska samtidigt som du lär dig formellt korrekt, skriven franska. Alla elever på SSP nivågrupperas efter förkunskaper och läser vanligtvis 200p franska per läsår, vilket motsvarar dubbel takt i förhållande till svenska gymnasieskolor i Sverige.

Undervisningen i franska erbjuds från och med steg 1 och lärs ut av både svenska pedagoger men också en infödd fransklärare för de högre stegen. Oavsett steg gör franskgrupperna gemensamma projekt med franska språket i centrum.

Få en svensk gymnasieexamen i Paris

På Svenska Skolan i Paris kan du studera ett eller flera läsår. Du kan även gå tredje året och ta studenten på SSP. Skulle du välja att läsa ett år räknas utbildningen in i din svenska gymnasieexamen och du får tillgodoräkna dig hela utbildningsåret, vilket betyder att du fortsätter med nästa årskurs när du kommer tillbaka till Sverige och din hemskola.

     Sista ansökningsdatumet är 1 mars 2024!     

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Paris

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För Ekonomiprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.

Elever som är bosatta i Paris med sina föräldrar har förtur. Vid beslut om antagning av gästelever tas hänsyn till om den sökandes studieprofil passar med skolans utbud av kurser. Hänsyn tas också till elevens mognad och förmåga att kunna anpassa sig till att bo, leva och studera i en annan kultur. Andra kriterier är lärares omdömen, elevens studiemotivation och personliga motivationsbrev. Den slutliga antagningen sker efter personliga intervjuer.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet på Svenska skolan - Paris är ett högskoleförberedande program.

Reportage

Samuel och Linn berättar om gymnasiet i Paris!

Svenska Skolan i Paris

Linn och Samuel valde båda att studera ett år av sin gymnasietid på Svenska Skolan i Paris! Läs intervjun med dem båda där de berättar om deras erfarenheter, vad de tyckte var roligast, och varför just du borde söka dit!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
2/5
Ssp-elev
03 apr 2019

Schemat för de flesta elever är inte till förmån för dem. Långa dagar och mycket håltimmar. Det finns tillgång till ett antal studieplatser i ett bibliotek men ibland så låses d...

Visa hela
Svenska Skolan i Paris
9 rue Médéric
75017 Paris

Välkommen till Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning....

Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Sponsrad