Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Påhlmans Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 63 (år 1)
Ekonomiprogrammet
 • Antagningspoäng: 265,8
  (Lägsta: 240) * statistik från 2017
Ekonomi, Ekonomi

Om utbildningen

Ekonomi på Påhlmans Gymnasium

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. Ekonomiprogrammet på Påhlmans Gymnasium handlar mycket om kreativitet och att få lära sig teoretisk kunskap på ett roligt sätt genom att få testa på entreprenörskap och Ung Företagsamhet.

Företagsekonomi utgår från företagens perspektiv och ska tillsammans med entreprenörskap utveckla kunskaper som krävs för att starta och driva företag. Utbildningen ska också utveckla elevernas kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar. Sådana kunskaper i psykologi är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Inriktningen ekonomi

Inriktning ekonomi är för dig som är intresserad av företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Utbildningen kan ge jobb inom dessa områden, men de flesta väljer att läsa vidare på högskola inom något, eller några av de områden som nämns ovan. Inriktningen är också den utbildning som ger störst färdigheter i att starta och driva ett företag.

Inriktningens innehåll:

 • Redovisning
 • Kalkylering
 • Marknadsföring
 • Ledarskap
 • Organisation

  Möjligheter efter gymnasiet:
 • Starta och driva eget företag

  Exempel på framtida yrken:
 • Ekonom
 • Yrken inom redovisning
 • Egen företagare


Praktik

Alla elever erbjuds arbetslivspraktik under två veckor i årskurs 3, något teoretiska utbildningar normalt inte har. Praktiken är en del av ämnet ledarskap och här får eleverna möjlighet att praktisera sina kunskaper och studera ledarskap och organisationer i verkligheten.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Påhlmans Gymnasium

Påhlmans Gymnasium

Är du intresserad av entreprenörskap och siktar på en framgångsrik karriär i näringslivet? Då är Påhlmans Gymnasium rätt plats att starta på. Vi är ett teoretiskt gymnasium och undervisningen är särskilt anpassad för dig som siktar mot högre studier. Vårt...


Läs mer om Påhlmans Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Gymnasium

Hagagatan 23 A
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.pahlmansgymnasium.se

Recensioner

Ek3a
(3)
Oseriös skolA
Fredrik Andersson
(3)
Maten tar slut och är ojämn
J
(4)
Underbar skola. Nästan alla lärare är jättebra, det är bra blandning av elever och det är jättelätt att hitta nya vänner eftersom att de flesta inte känner varandra sedan innan. Skolan är uppmärksam på vad eleverna vill och är det något man inte är nöjd med tas man alltid på allvar. Märks verkligen att de bryr sig om eleverna till skillnad från ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 4 recensioner.