Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Antal elever
Antal elever: cirka 300 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 292,5
(medelvärde: 313,7)
Antal elever
Antal elever: cirka 300 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 292,5
(medelvärde: 313,7)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Ekonomiprogrammet på ProCivitas Stockholm

Är du intresserad av hur det är att driva eget företag? Vad som krävs för att vara en bra ledare, eller hur man marknadsför en produkt på bästa sätt? Genom att läsa Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på ProCivitas Stockholm får du svar på många av dessa frågor. Dessutom får du en bred högskoleförberedande gymnasieutbildning i ryggen, vilket ger dig många möjligheter till vidare studier.

Andra kunskaper du utvecklar under din tid på ekonomiprogrammet på ProCivitas Stockholm är bland annat inom samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får även läsa Psykologi vilket ger dig en förståelse för hur människor tänker, känner och handlar – kunskaper som är viktiga att ha med sig inom både juridik och ekonomi.

Inriktning Ekonomi

ProCivitas Stockholm erbjuder inriktningen ekonomi, här ska du som elev få kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

  • Entreprenörskap och företagande
  • Företagsekonomi 2
  • Matematik 3

Driv eget UF-företag

Under ditt andra år på ekonomiprogrammet får du vara med och starta upp och driva eget företag tillsammans med ett par klasskamrater. Ni utvecklar då helt själva en affärsidé, skaffar leverantörer och kunder och gör upp budgetar.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.
ProCivitas privata gymnasium Stockholm
Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

Mentorsprogrammet på ProCivitas bygger broar till arbetslivet

ProCivitas Stockholm har flyttat till nya Campus Södermalm. Med flytten till moderna, nyrenoverade och framförallt större lokaler kan vi nu erbjuda våra elever en ännu bättre skolmiljö. Skolans nya adress är Tullgårdsgatan 12.Har du höga ambitioner? Vår målsättning är det blir...

Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sten Sjöberg
04 dec 2016
Kommer bli fantastiskt!

Ekonomiprogrammet i Helsingborg, som jag vet mest om, och de andra skolor håller otroligt hög standard på utbildningen. Jag har aldrig varit med om någon som varit missnöjd, men...

Visa hela
Sponsrad