Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg

Om utbildningen

Läs Ekonomi på Birger Sjöberggymnasiet

På Ekonomiprogrammet får du en bred utbildning som passar dig som har ett intresse för ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga ämnen. Ekonomiprogrammet ger dig förutsättningar och kunskaper för att kunna studera vidare på högskola eller universitet. 

Innehåll på Ekonomiprogrammet

När du går Ekonomiprogrammet får du kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, juridik, företagande och psykologi. Du lär dig också om entreprenörskap, ledarskap, organisation, marknadsföring och affärsplanering för att kunna starta och driva ett företag. Kunskaperna är användbara både i ditt privatliv och i ditt arbetsliv. Du lär dig att arbeta målinriktat och kreativt under utbildningens gång och utvecklar din samarbetsförmåga.

Din utbildning på Birger Sjöberggymnasiet

På Birger Sjöberggymnasiet bedrivs Ekonomiprogrammet i nära samarbete med näringslivet och du får genom Ung Företagsamhet starta och driva ditt eget företag utifrån din egen affärsidé. På utbildningen jobbar du med ny utrustning och datorn är ett självklart hjälpmedel inom bokföring, löneadministration, layout med mera. Utbildningen är högskoleförberedande och du får goda chanser att maximera dina meritpoäng under gymnasiet.

Företagsekonomi

På inriktning Ekonomi fördjupar du dig inom företagsekonomins olika kunskapsområden som redovisning, kalkylering, marknadsföring, företagande samt ledarskap och organisation.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.