Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik

Ekonomiprogrammet är en bred utbildning som passar dig som är intresserad av ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga ämnen. På inriktning Juridik fördjupar du dig inom juridik. Ekonomiprogrammet ger dig en perfekt grund för att studera vidare på högskola eller universitet.

Detta lär du dig på Ekonomiprogrammet

På programmet får du kunskaper i företagsekonomi, samhällsekonomi, företagande, juridik och psykologi. Du får också lära dig om att starta och driva företag, närmare bestämt om affärsplan, entreprenörskap, ledarskap, organisation och marknadsföring. Dessa kunskaper är användbara både i ditt privatliv och i ditt arbetsliv. Du arbetar mycket målinriktat och kreativt på utbildningen och utvecklar din samarbetsförmåga.

Utbildningen på Birger Sjöberggymnasiet

Ekonomiprogrammet på Birger Sjöberggymnasiet bedrivs i nära samarbete med näringslivet och genom Ung Företagsamhet, UF, får du utifrån din egen affärsidé starta och driva ditt eget företag. Du arbetar med ny utrustning och datorn är ett självklart hjälpmedel inom områden som bokföring, löneadministration, layout med mera.

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och du har goda chanser att maximera dina meritpoäng på utbildningen.

Inriktning Juridik

På den här inriktningen får du lära dig juridik ur ett både nationellt och internationellt perspektiv. Du utvecklar också din förmåga att identifiera, tolka och använda rättsregler när det kommer till konkreta situationer. Birger Sjöberggymnasiet erbjuder också inriktning Ekonomi på Ekonomiprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Juridik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.