Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ekonomiprogrammet, Juridik

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 260 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,5
    (medelvärde: 284,9) * statistik från 2017

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Juridik på Tumba Gymnasium

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av ekonomi, företagande och juridik. På Tumba Gymnasium finns utöver detta en spetsutbildning för dig som tänker dig en framtid inom finansekonomi. Läs mer om våra inriktningar här!

Inriktning mot Juridik

På TG har vi utvecklat en egen juridikinriktning som förbereder dig för att gå vidare och bli jurist. Inriktningen förbereder dig för högre studier inom det samhällsvetenskapliga området.

När lagen talar måste alla lyssna

Vi omges ständigt av juridiska begrepp. Inte sällan i anslutning till brottmål och rättegångar. Men juridik är så mycket mer. Det är avtal, rättigheter, skyldigheter, skatter och framför allt lagar.

Varför juridik?

Ekonomiprogrammet med inriktning juridik ger dig insikt i och förståelse för vilken betydelse lagar har i ett demokratiskt samhälle. Du får kunskaper om hur man hanterar tvister mellan olika individer, eller mellan individer och myndigheter.

En annan viktig del handlar om brott och straff. Varför ökar vissa brott? Vilka straff har vi och hur förändras attityder till kriminalitet och rättsskipning?

Under utbildningen kommer du att göra många spännande studiebesök i rättssalar, på universitet och andra arbetsplatser där juridiken är en viktig del av verksamheten. För att testa på hur det är att vara domare eller åklagare kommer du att delta i rättegångsspel, dessutom får du träffa experter inom olika områden som exempelvis affärsjurister, försvarsadvokater och målsägandebiträden.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Tumba Gymnasium

På Tumba Gymnasium är det jättebra stämning

Läs mer Tumba Gymnasium

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Amanda
(4)
Kul program med mycket intressanta kurser - otroligt lärorika 3 år oavsett intresse för juridiken eller inte. Stora majoriteten lärare var mycket kompetenta och engagerade; driven hos dem kan väcka ett intresse för i princip vilket ämne som helst. Studierna, utöver det teoretiska lärandet, bestod även av intressanta studiebesök såsom SACO mässan...
Visa hela
A
(3)
Går i första ring på juridik. Tycker att stämningen på skolan är väldigt bra, man känner sig alltid välkomna och personalen är trevlig. Tyvärr har vår klass haft ganska hög läraromsättning pga. sjuka lärare, vilket har gjort undervisningen lidande. Detta tror jag dock inte är något allmänt problem på skolan, utan det är enbart vår klass som haft...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
På Tumba Gymnasium är det jätteb...

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: