Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 210,8)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 210,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Utforska juridikens värld på Ekonomiprogrammet

På CyberGymnasiets Ekonomiprogram lär du dig hur ekonomi fungerar, hur du kan påverka samhället och vilka lagar som gäller. Hos oss läser du både juridik och företagsekonomi från start, på sätt får du tid och utrymme att sätta dig in i ämnena ordentligt.

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och många som sedan läser juridik, ekonomi och statsvetenskap börjar här. Samtidigt ger programmet dig möjlighet att söka enklare ekonomijobb direkt efter studenten.

Inriktning Juridik

Profil: Kriminologi

Är du intresserad av att lära dig om vad som är rätt och fel enligt lagen? Har du funderat på varför vissa brott ökar och vilka straff som finns i Sverige och övriga världen? Vill du lära dig hur man kan hjälpa företagare och privatpersoner med juridiska problem?

Vår profil Kriminologi vänder sig till dig som är intresserad av hur rättssystem och lagar styr privatliv, yrkesliv och affärsliv, och vilka rättigheter och skyldigheter privatpersonen, företagaren och samhällsmedborgaren har. Du kommer att få lära dig vilka lagar som styr vårt land, vilken betydelse de har i ett demokratiskt samhälle och hur de påverkas av internationell rätt. Du kommer även att få kunskap om varför vissa brott ökar, vilka straff som finns och hur en rättegång går till.

Utbildningen passar dig som vill lära dig om hur man analyserar och bedömer olika juridiska fall. Du kommer att läsa kurser inom ekonomi, juridik och kriminologi och du kommer att bli väl förberedd för högskolestudier och kan studera till advokat, åklagare, polis eller statsvetare.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
1/5
Sara
23 feb 2016
Börja inte här, det är en diktatorskola!

Rektorn är elak och hotar elever med avstängning om man inte lämnar skolan efter att man slutat. Kurser och betyg är försenade och istället måste man läsa en 100-poängs kurs var...

Visa hela
5/5
K.S
24 nov 2015
Cybergymnasiet Stockholm

Jag går Cybergymnasiet i juridik linjen för att vi får lära oss allt om brott, hur samhället styrs av lagar och regler etc. vilket jag tycker är roligt.

Cybergymnasiet Stockholm
Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...

Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad