Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Juridik

Ekonomiprogrammet, Juridik

Ekonomiprogrammet ger dig en bred utbildning inom samhällsvetenskap med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Hos oss får du utveckla din problemlösningsförmåga och din kreativitet genom att testa dina idéer och kunskaper i verkligheten. Duktiga ekonomer behövs överallt så möjligheterna är många. 

Inriktning Ekonomi Juridik

Hur går det till vid en rättegång? Vad måste man tänka på när man köper en lägenhet? Hur görs en brottmålsutredning? Vilka rättigheter har man som konsument? Det här är utbildningen för dig som är intresserad av juridik och tänker dig en framtid som advokat, polis eller entreprenör. Våra lärare har erfarenhet och breda kontaktnät, vilket ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas med dina studier.

”På juridikutbildningen har jag fått kunskaper som jag verkligen kan ha nytta av i verkliga livet.” (David, elev)

Juridikinriktningen är bred, med fördjupningar inom såväl juridikämnet som inom kriminologi. Inom juridikkurserna läggs mycket tid på juridisk problemlösning och diskussioner för att lagtexten ska bli konkret. Vidare används aktuella händelser på juridikens område som underlag för att få en förståelse för hur juridiken påverkar privatpersoner, företag och samhället. Inom kurser som kriminologi, sociologi och psykologi, fördjupas dina kunskaper om brott och straff, mänskliga beteenden samt sociala strukturer och normer. Vi följer också massmedias bevakning av olika rättsfall för att konkretisera kursernas innehåll.

Utbildningen är varierande och består av projektarbeten, rättegångsspel, föreläsningar och problemlösning. Vi deltar även i Skol-SM i juridik, där vi tävlar mot andra skolor i förmågan att lösa juridiska problem. För att stärka samhörigheten genomför vi bland annat Juridikens dag, tillsammans med elever från de andra årskurserna.

Juridikinriktningen ger dig en mycket god grund för högskolestudier i juridik, samhällsvetenskap och ekonomi. Dessutom utvecklar du kunskaper som är användbara i ditt liv oavsett framtida yrkesverksamhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
:)
25 jan 2022
BÄSTA VALET JAG GJORT

Denna skolan är fantastisk, lärarna är kunniga och hjälpsamma, arbetsmiljön är fantastisk, det vill säga att det går att jobba och det är lugnt och passande för en presentation....

Visa hela
Sponsrad