Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm

Film

Ekonomiprogrammet, Juridik

Om utbildningen

Plugga Juridik på Nacka gymnasium

Om du har ett starkt intresse för lag och rätt, ekonomi och samhälle är inriktning Juridik ett självklart val för dig. Vill du dessutom satsa på att för bereda dig för framtida högskolestudier i juridik kan du vara säker på att du har hamnat rätt.

Ekonomiprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Du lär dig grunderna i företagsekonomi, nationalekonomi, entreprenörskap och juridik.

På ekonomiprogrammet studerar du hur samhällets resurser ska användas på bästa sätt, hur ett företag är organiserat och hur det svenska rättsväsendet fungerar.

Inriktning Juridik

Hur går det till vid en rättegång? Vad måste man tänka på när man köper en lägenhet? Hur görs en brottsmålsutredning? Vilka rättigheter har man som konsument? De juridiska kurserna ger dig kunskaper om rättsväsendet och rättegångsförfarandet och om de rättsregler som gäller för privatpersoner och företag. Det här är utbildningen för dig som är intresserad av juridik och tänker dig en framtid som advokat, polis, jurist eller entreprenör.

Lektionerna består av både föreläsningar och problemlösning. Enskilda rättsfall får stort utrymme för att lagtexten ska bli konkret och begriplig. Vi följer ofta massmedias bevakning av olika rättsfall och arbetar med projekt, där juridikämnet kombineras med svenska och samhällskunskap. Bland annat får du goda kunskaper i retorik, det vill säga konsten att argumentera och uppträda inför en större grupp. Du kommer också att få göra studiebesök, både på rättegångar och hos olika myndigheter.

Vi har lång erfarenhet av juridisk utbildning och väl inarbetade kontakter med olika institutioner. Våra tidigare elever kommer tillbaka och håller uppskattade presentationer om hur det är att läsa juridik på universitetet. Det gör kopplingen mellan gymnasiestudier och högskolestudier extra tydlig.

Efter gymnasiet

Juridikinriktningen ger dig en mycket god grund för högskolestudier i juridik, men också i samhällsvetenskap och ekonomi. Dessutom utvecklar du kunskaper som är användbara i din framtida yrkesverksamhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

:)
Denna skolan är fantastisk, lärarna är kunniga och hjälpsamma, arbetsmiljön är fantastisk, det vill säga att det går att jobba och det är lugnt och passande för en presentation. Eleverna är välkommnade, trevliga och hjälpsamma. Skolan är stor och har många positiva egenskaper dessutom leder en stor skola till flera möjligheter! Cafeterian är äve...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information