Visa gymnasium.se som: Mobil

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Skolan har 19 utbildningar och ett omfattande internationellt kontaktnät som tar dig ut i världen på språkutbyte, studieresor och internationella projekt. På NA och SA Utland läser du en termin vid en engelsk gymnasieskola utan att din studietid förlängs.

- Internationell ekonomi – en lokal inriktning på ekonomiprogrammet, där fokus ligger på internationell handel. Genom en studieresa till en europeisk storstad omsätts teoretiska kunskaper i praktiken.

- Naturvetenskapsprogrammet Biomedicin - en lokal inriktning på naturprogrammet, för dig som satsar på en karriär som läkare eller inom medicinsk forskare.

- Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation ger dig en bra grund för att jobba som journalist eller med media. Skolan har fyra inriktningar på Teknikprogrammet. Du som är intresserad av IT kan läsa inriktningen Informations- och medieteknik. Är du estetiskt intresserad kan du gå Samhällsvetenskapsprogrammet särskilda variant Konst och design, Teknikprogrammet Design och produktutveckling eller Teknikprogrammet särskild variant Teknik och musik.

Nacka gymnasium har två yrkesprogram: Bygg och anläggningsprogrammet och El- och energiprogrammet. Programmen håller hög kvalitet, tack vara ett nära samarbete med respektive bransch, och skolans elever har lätt att få jobb efter gymnasiet. Det finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet på alla yrkesprogram.

Nacka gymnasium har även gymnasiesärskola. Läs mer på Gymnasiesärskola.se.

Stockholms läns bästa resultat

SKL mäter regelbundet vilka kommunala gymnasieskolor i Sverige som har bäst resultat. 2016 tog 83 % av eleverna i Nackas kommunala gymnasieskolor en gymnasieexamen inom tre år. Det är bäst i Stockholms län – och näst bäst i hela landet. På Nacka gymnasiums ekonomiprogram gick till exempel 99 % av eleverna ut med en gymnasieexamen.

Du har många valmöjligheter inom individuella valet och idrott

Inom individuella valet finns bland annat ett brett språkutbud, som förbereder dig för den internationella arenan. Du kan också välja fördjupningskurser inom idrott, IT och foto - eller varför inte spela i en ensemble?

Skolan har en komplett idrottsanläggning, eget gym och en mycket aktiv idrottsförening.

Nöjda elever och engagerade lärare 

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor.


Är du intresserad och vill veta mer om Nacka gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Video

Nacka gymnasiums elever berättar om varför de valde skolan och sina program. Vad de tror att programmen leder till och vad de drömmer om för jobb i framtiden. 

Reportage

Tjejer & teknik: Emma Nord

Tjejer & teknik: Emma Nord

Läs mer här! Nacka gymnasium

"Det var så kul, det kändes verkligt. Att vi får göra riktiga projekt. Att det som vi gör spelar roll och att det är detta vi kommer göra i framtiden"


Utbildningar

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Nacka gymnasium.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Ogge
(5)
Jag är fett nöjd med mitt val på alla sätt. Denna sk nacka bubbla är lätt att komma in i om man vill, och dessutom finns det många elever som kommer från andra ställen. I min klass var alla väldigt inbjudande från start trots att jag inte kommer från Nacka. Jag går Sam-utland och här är folk ambitiösa men inte allt för hetsiga utan vi peppar var...
Visa hela
Missnöjd 1a
(2)
Nacka gymnasium är en extremt enformig skola där märkeskläder och lösögonfransar är det enda som spelar roll bland eleverna. Detta gäller även killarna, har du på dig annat än Gant och andra märkeskläder kommer du känna dig väldigt utanför gemenskapen. Folk pratar om ” nackamuren” och den finns, det gör den verkligen. För att sedan nämna stu...
Visa hela
Sture Bergwall
(4)
Bra aura, men maten är wack. Lärarna har ofta kompetens och lokalerna är helt ok.

Forum om Nacka gymnasium

Här kan du ställa frågor om Nacka gymnasium och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
0 sr 2015-10-07   ninguna Jag kommer från Colombia och jag är intresserad av att studera i nacka skulle vilja veta studierna och kostnader har mat , transport ???
0 Behöriga lärare 2014-11-24   H Vilken procent av lärarna är behöriga?
0 Intagningspoäng 2013-10-14   Hejhej Vad tror man att intagningspoängen för NN kommer att bli nästa år?
0 Intagningspoäng 2010-11-11   M Vad är det för intagningspoäng för Musikproduktion och ljudteknik?
Sida:
1

» Ställ ny fråga

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Nacka gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Nacka gymnasium
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 16 recensioner.