Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet
Inga recensioner än

Ekonomiprogrammet, Juridik

Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 225,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 225,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs inriktning Juridik

Är du intresserad av juridik och ekonomi? Drömmer du om att bli jurist, advokat eller civilekonom? Då ska du välja inriktningen Juridik på Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra. Inriktningen kommer att ge dig kunskaper om rättsstatens betydelse i ett demokratiskt samhälle samt utvecklar din förmåga att identifiera, tolka och tillämpa relevanta rättsregler på konkreta situationer.

Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

På Ekonomiprogrammet som helhet kommer du få lära dig om samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du kommer till exempel få lära dig om hur Samhällets resurser används för att tillgodose människor behov, hur företagsekonomin genom entreprenörskap utvecklar det som krävs för att starta och driva företag, och mycket mer.

Inom juridiken lär ni er om det svenska rättssystemet samt får kunskap om lagar och andra författningar som styr eller på andra sätt påverkar företag, organisationer och privatliv. Som elev på Ekonomiprogrammet utvecklas även dina kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar. Denna typ av kunskaper i psykologi är värdefulla vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att studera vidare efter gymnasiet, främst inom områden som ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra
Värtavägen 65
11538 Stockholm

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra på Gärdet

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra finns i moderna lokaler på Värtavägen 65 precis intill Gärdets T-banestation på röda linjen. Skolan vänder sig till elever från hela Stockholm som är öppna, toleranta, ambitiösa och som önskar engagera sig i viktiga samhällsfrågor....

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra och visa alla program.

Sponsrad