Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Programinformation
Stockholm
Antal elever: 52 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 235,7) * statistik från 2017

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Läs inriktning Juridik

Är du intresserad av juridik och ekonomi? Drömmer du om att bli jurist, advokat eller civilekonom? Då ska du välja inriktningen Juridik på Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra. Inriktningen kommer att ge dig kunskaper om rättsstatens betydelse i ett demokratiskt samhälle samt utvecklar din förmåga att identifiera, tolka och tillämpa relevanta rättsregler på konkreta situationer.

Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

På Ekonomiprogrammet som helhet kommer du få lära dig om samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du kommer till exempel få lära dig om hur Samhällets resurser används för att tillgodose människor behov, hur företagsekonomin genom entreprenörskap utvecklar det som krävs för att starta och driva företag, och mycket mer.

Inom juridiken lär ni er om det svenska rättssystemet samt får kunskap om lagar och andra författningar som styr eller på andra sätt påverkar företag, organisationer och privatliv. Som elev på Ekonomiprogrammet utvecklas även dina kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar. Denna typ av kunskaper i psykologi är värdefulla vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att studera vidare efter gymnasiet, främst inom områden som ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Klara Teoretiska Gymnasium Östra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra på Gärdet

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra (tidigare Hermods Gymnasium) hittar du i moderna lokaler på Värtavägen 65 precis intill Gärdets T-banestation på röda linjen. Skolan vänder sig till elever från hela Stockholm som är öppna, toleranta, ambitiösa och som önskar engagera sig...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Värtavägen 65
11538 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: