Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 70 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 221,8) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Fördjupa dig i Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Intresserad av företagsekonomi och företagande? Då kommer du trivas bra på Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium. Ekonomiutbildningen på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö ger dig kunskaper om samhällsekonomi, det vill säga hur samhällets resurser på bästa sätt kan användas för att tillgodose människors behov. I ämnet företagsekonomi studerar man ekonomi utifrån företags perspektiv. Du får också lära dig om entreprenörskap och hur man startar upp och driver ditt eget företag.

Under programmets gång läser du även juridik och studerar det svenska rättssystemet samt hur företag, organisationer och privatpersoner styrs av lagar och andra författningar. För att du ska förstå hur människor tänker, känner och handlar läser du också psykologi.

Redovisning, kalkylering och marknadsföring på schemat

Inriktningen Ekonomi på Ekonomiprogrammet ger kunskaper inom företagsekonomi och du läser kurser inom redovisning, kalkylering och marknadsföring. Andra viktiga delar av utbildningen är ledarskap och organisation samt entreprenörskap och egenföretagande. Som elev på Klara Teoretiska Gymnasiums inriktning Ekonomi får du starta eget företag inom ramen för Ung företagsamhet (UF).

Inriktningskurser

  • Entreprenörskap och företagande
  • Företagsekonomi 2
  • Matematik 3b
Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö förbereder dig för högskolestudier inom bland annat ekonomi och juridik.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

En kvalitetsskola i Malmös innerstad

Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är inspirerad av världens bästa skolor. Är du studiemotiverad och söker ett gymnasium med duktiga lärare, stark gemenskap och en trivsam miljö så har du hittat rätt.  Klara Teoretiska Gymnasium har en helhetssyn på utbildning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Gibraltargatan 2
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Nöjd elev
När jag sökte till gymnasiet var Hermods Gymnasium mitt ända val. Jag sökte aldrig någon annan skola eftersom det var här jag ville studera i tre år och detta är något jag aldrig har ångrat. Sen första dagen på gymnasiet har jag fått mycket hjälp av lärarna och känt att de verkligen har engagerat sig i eleverna. Under mitt sista år på gymnasiet ...
Visa hela
Kajsa
Jag trivs mycket bra på Hermods Gymnasium Malmö vilket främst beror på gemenskapen och våra engagerade lärare. Skolan tillsammans med elevkåren anordnar olika aktiviteter för att stärka gemenskapen på skolan och för att vi elever ska lära känna varandra. Lärarna är mycket engagerade och visar hela tiden att de tror på oss elever, vilket jag tyck...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Klara Teoretiska Gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information